17/9/10

ΑΝΟΙΚΤΗ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Νεαπόλεως 25, http://aristeriparemvasivyrona.blogspot.com, arpa_vyrona@yahoo.gr


ΑΝΟΙΚΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Βυρωνιώτισσες, Βυρωνιώτες,

Οι φετινές εκλογές για την Τοπική «Αυτοδιοίκηση», διεξάγονται σε ένα βάρβαρο τοπίο για τους εργαζόμενους. Το μνημόνιο της ελληνικής κυβέρνησης, της ΕΕ και του ΔΝΤ, μας γυρίζει δεκαετίες πίσω. Όλα τα εργασιακά δικαιώματα εξαφανίζονται, η ανεργία αυξάνεται συνεχώς, εργατικές κατακτήσεις δεκαετιών σαρώνονται προκειμένου να.... «βγούμε από την κρίση»: Μια κρίση που γέννησε το ίδιο το κεφάλαιο, αλλά που καλούμαστε εμείς οι εργαζόμενοι να την πληρώσουμε!

Ταυτόχρονα οι φετινές εκλογές για τους Δήμους και τις Περιφέρεις, χαρακτηρίζονται και από ένα άλλο νέο στοιχείο: Είναι οι πρώτες εκλογές μετά την εφαρμογή του σχεδίου "Καλλικράτης". Ένα σχέδιο που στην ουσία του προωθεί την ιδιωτικοποίηση των Δήμων, την πρόσδεσή τους στα τοπικά επιχειρηματικά συμφέροντα. Ένα σχέδιο που απομακρύνει ακόμα περισσότερο τα κέντρα λήψης των αποφάσεων από τους κατοίκους των Δήμων. Που προωθεί ακόμα περισσότερο την εφαρμογή της αντίληψης που θέλει τον κάθε Δήμο - επιχείρηση, με τους δημότες- πελάτες να πληρώνουν και να χρυσοπληρώνουν τις διάφορες κοινωφελείς υπηρεσίες. Το σχέδιο "Καλλικράτης" είναι τελικά η εφαρμογή του Μνημονίου στην καθημερινή μας ζωή, στους Δήμους...

Στο Βύρωνα βιώνουμε τις επιπτώσεις από την συντηρητική πολιτική της δημοτικής αρχής Χαρδαλιά: Φορομπηξία, παραχώρηση δημόσιας περιουσίας σε μεγάλα ιδιωτικά συμφέροντα, παροχή υπηρεσιών έναντι αντιτίμου, υποβάθμιση δημόσιας πρόνοιας, σχολικής στέγης και κοινωνικών παροχών, απροστάτευτο περιβάλλον, κ.α..

Απέναντι σε όλα αυτά η Αριστερή Παρέμβαση ακολουθεί έναν άλλο δρόμο: τον δρόμο του αγώνα ενάντια στην πολιτική της κεντρικής και της τοπικής εξουσίας. Πολιτική, που ανεξάρτητα από το αν ο διαχειριστής της είναι μπλε, πράσινος ή "υπερκομματικός", εκφράζει και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου και όχι των εργαζομένων. Το προηγούμενο διάστημα με τη δράση μας μέσα και έξω από το Δημοτικό Συμβούλιο προσπαθήσαμε να συμβάλλουμε στην ανάπτυξη και στήριξη της δράσης των κατοίκων για την ανατροπή των σχεδίων της κεντρικής και δημοτικής εξουσίας. Προσπαθήσαμε να παρθεί πίσω το χαράτσι των δημοτικών τελών, να μη γίνουν αυτοκινητόδρομοι μέσα στο δάσος του Υμηττού, να μην γίνει δημαρχείο το σχολικό κτίριο της Βυζαντίου, να αποτραπεί η οικοδόμηση σε δημόσιους ελεύθερους χώρους, να δοθούν λύσεις στα προβλήματα των σχολείων και των παιδικών σταθμών, να μην σπαταλιέται το δημόσιο χρήμα σε έργα αδιαφανή, αμφίβολης ποιότητας και πολλά από αυτά αμφίβολης χρησιμότητας, κ.α.. Η εμπειρία μας έδειξε ότι υπάρχουν αποτελέσματα, όταν υπάρχουν κινητοποιήσεις και δράση των ίδιων των κατοίκων.

Μπροστά στη σημερινή συντονισμένη επίθεση για την ένταση της εκμετάλλευσης του ανθρώπου και τη λεηλασία της φύσης είναι φανερό ότι αυτά δεν φτάνουν. Χρειάζεται να κινητοποιηθούν πολλοί περισσότεροι και να γίνουν πολλά περισσότερα για να τους αναχαιτίσουμε και να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας. Να στείλουμε ένα μήνυμα ανυπακοής στα σχέδια των μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και του πολιτικού τους προσωπικού.

Σας καλούμε να έρθετε να συζητήσουμε για όλα αυτά. Να ανταλλάξουμε απόψεις, να συμφωνήσουμε, να διαφωνήσουμε και μέσα από τη συζήτηση να προσπαθήσουμε να βρούμε τρόπους δράσης και να συνδιαμορφώσουμε θέσεις για την ανατροπή των δεδομένων! Ήρθε ο καιρός να βρούμε την πολιτική και τις θέσεις που θα μετατρέπουν την ατομική διαμαρτυρία και την άρνηση σε θέση, σε αντίληψη δράσης και σε συλλογική στάση, που θα ενισχύει την ανεξάρτητη διεκδικητική δράση των κατοίκων για τις ανάγκες και τα δικαιώματά μας και θα δυναμώνει τη λαϊκή αντιπολίτευση μέσα και έξω από το δημοτικό συμβούλιο.

ΟΛΕΣ και ΟΛΟΙ την ΤΕΤΑΡΤΗ 22 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ, ώρα 19.30
στο ΣΤΕΚΙ ΝΕΟΛΑΙΑΣ στην ΠΛ. ΤΑΠΗΤΟΥΡΓΕΙΟΥ