26/2/11

Ο ΔΗΜΟΣ ΣΤΕΛΝΕΙ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑΝεαπόλεως 25, http://aristeri paremvasivyrona.blogspot.com, arpa_vyrona@yahoo.gr


Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Καταγγέλλουμε τη νέα αντεργατική ενέργεια και τον αυταρχικό κατήφορο της δημοτικής αρχής του Βύρωνα, που προσέφυγε στα δικαστήρια και ζήτησε να βγει παράνομη και καταχρηστική η απεργία των εργαζομένων στο δήμο. Η πράξη αυτή έγινε γνωστή στο Σωματείο των Εργαζόμενων σήμερα, αφού έγινε η προσφυγή (18/2), αλλά και η εκδίκαση από το Δικαστήριο (21/2). Δηλαδή, φτάσαμε στο σημείο να γίνονται δίκες και να αποφασίζονται καταδίκες εν αγνοία των ίδιων των άμεσα εμπλεκόμενων. Είναι φανερό ότι αυτά θυμίζουν άλλες εποχές.
Δυστυχώς για τη δημοτική αρχή, οι μάσκες έπεσαν. Στη θέση του υποτιθέμενα προοδευτικού προφίλ, που με τόσο κόπο και με τη συμβολή διαφόρων προσπάθησε να χτίσει ο κ. δήμαρχος, βγήκε στην επιφάνεια ένα αντεργατικό, νεοφιλελεύθερο προσωπείο.
Η δημοτική αρχή αντί να ικανοποιήσει τα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι βρίσκονται σε κινητοποιήσεις εδώ και είκοσι μέρες, καταφεύγει στα δικαστήρια. Την ίδια στιγμή απολύει 47 εργαζόμενους που δούλευαν ανασφάλιστοι, χωρίς καμία σύμβαση (με εξαίρεση τους δύο τελευταίους μήνες) στη δημοτική επιχείρηση. Φανερό είναι ότι θέλει να τρομοκρατήσει τους εργαζόμενους, ώστε να σταματήσουν να διεκδικούν και να αγωνίζονται για τα δίκαια αιτήματά τους. Ταυτόχρονα, θέλει να επιβάλλει ένα σύνολο από αντιλαϊκά μέτρα που αφορούν τόσο τους εργαζόμενους, όσο και τους κατοίκους.
Ο κ. Χαρδαλιάς δε διστάζει να συκοφαντεί το σωματείο εργαζομένων, να καταφεύγει στα δικαστήρια και να αλλοιώνει την πραγματικότητα, προκειμένου να μην υπάρχουν αντιδράσεις σε μέτρα που προωθεί η κυβέρνηση και τα υιοθετεί και ο ίδιος. Η προσφυγή στα δικαστήρια είναι μια πρωτοφανής ενέργεια στην ιστορία της πόλης μας, καθώς τέτοιες πρακτικές έχουν να εφαρμοστούν στο δήμο από την εποχή της χούντας. Βέβαια, δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ. Χαρδαλιάς επιλέγει παρόμοιες πρακτικές καταστολής. Δε δίστασε το 1992, ως στέλεχος της ΟΝΝΕΔ, να συνοδεύει τα ΜΑΤ που προστάτευαν ιδιωτικές εταιρείες, που μάζευαν απορρίμματα από τις γειτονιές της πόλης, υλοποιώντας την απόφαση της κυβέρνησης Μητσοτάκη.
Από τις ενέργειες αυτές αποδεικνύεται ότι οι πύρινοι λόγοι ενάντια στο μνημόνιο και την τρόικα αποτελούν κούφια λόγια. Η δημοτική αρχή εναρμονίζεται και υλοποιεί πλήρως την πολιτική της τρόικας, του ΔΝΤ και της κυβέρνησης.

Δηλώνουμε τη συμπαράσταση μας στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων. Η αντεργατική πολιτική της δημοτικής αρχής και της κυβέρνησης δε θα περάσει. Οι μαζικοί αγώνες των εργαζόμενων και των δημοτών θα ανατρέψουν τα σχέδια τους.25/2/2011