14/10/11

ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΩΝ ΓΙΑ ΜΑΖΕΜΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΙΔΙΩΤΕΣ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΗΣΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
Οι απειλές, ο αυταρχισμός, η ωμή βία και η καταστολή είναι το απαραίτητο όπλο της κυβέρνησης για να προχωρήσει τα σχέδια της για το βάρβαρο κτύπημα κάθε εργασιακού δικαιώματος, τη διάλυση κάθε κοινωνικής υποδομής και την πλήρη παράδοση όλου του δημόσιου πλούτου και υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Η Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ και η Ε.Κ.Τ. ζητούν τα πάντα για να πατρονάρουν τις τράπεζες και τους τοκογλύφους και μαζί με τους πρόθυμους εκτελεστές της κυβέρνησης, τα δεκανίκια αυτής της πολιτικής Ν.Δ. και ΛΑΟΣ μιλούν για «συντεχνίες και προνόμια των δημοσίων υπαλλήλων». Πίσω από αυτή τη μαύρη προπαγάνδα που θέλει μια να φταίνε οι αγρότες, μια οι δημόσιοι, μια οι εργαζόμενοι στις ΔΕΚΟ βρίσκεται ένα γνωστό από χρόνια σχέδιο για τη διάσπαση των εργαζόμενων. Είναι η μέθοδος τους για να παραμένουν στην εξουσία και να είμαστε αδύναμοι.
Ο υπουργός Εσωτερικών κ. Καστανίδης, ο κ. περιφερειάρχης κ. Σγουρός και όλοι οι κυβερνητικοί υπηρέτες της τρόικας χρησιμοποιούν άριστα και τη καταστολή και την φαιά προπαγάνδα ενάντια στους εργαζόμενους των ΟΤΑ, δείχνοντας και τα απώτερα σχέδια τους για την παράδοση της διαχείρισης σκουπιδιών σε ιδιώτες. Αλλά δεν είναι ανοιχτό το μέτωπό τους μόνο ενάντια στους εργαζόμενους στους ΟΤΑ. Την εισαγγελική παρέμβαση αντιμετωπίζουν όλοι όσοι κινητοποιούνται, ακόμα και οι μαθητές των σχολείων της περιοχής μας. Ήδη διευθυντές και πρόεδροι συλλόγων γονέων και κηδεμόνων καλούνται προφορικά (!!!) στα αστυνομικά τμήματα να δώσουν κατάθεση.
Απέναντι σε όλα αυτά οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, η νεολαία έχουν ένα και μόνο δρόμο. Την ενότητα και τον αγώνα για να πέσει αυτή η κυβέρνηση και κάθε επίδοξος διαχειριστής αυτής της πολιτικής των μνημονίων και της αντιλαϊκής επίθεσης.
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΤΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
Οι μαζικές δυναμικές εργατικές κινητοποιήσεις που ξετυλίγονται αυτές τις μέρες κλονίζουν τη δύναμη της κυβέρνησης και της οικονομικής ολιγαρχίας. Όλοι μαζί ενωμένοι και με αλληλεγγύη μπορούμε να τα καταφέρουμε.
Να διεκδικήσουμε ό,τι μας ανήκει από τον πλούτο που παράγουμε και τώρα τον καρπώνονται οι καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό.
- Δουλειά για όλους, με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις. Λιγότερες ώρες εργασίας με μόνιμη-σταθερή εργασιακή σχέση.
- Να μην ξεπουληθεί τίποτα δημόσιο. Αντίθετα να περάσουν τράπεζες, δημόσιες επιχειρήσεις και όλοι οι νευραλγικοί τομείς της οικονομίας σε εργατικό κοινωνικό έλεγχο και ιδιοκτησία.
- Το χρέος δεν το δημιουργήσαμε εμείς. Όσοι το καρπώθηκαν με επιδοτήσεις, μίζες, αναθέσεις, προμήθειες και φοροαπαλλαγές είναι υπεύθυνοι. Το χρέος να διαγραφεί. Να φορολογηθούν οι πλούσιοι. Να γυρίσουν τα κλεμμένα.
- Καμιά περικοπή, αλλά αύξηση δαπανών για παιδεία, υγεία, πρόνοια, προστασία του φυσικού περιβάλλοντος, για υποδομές και νέους ελεύθερους δημόσιους χώρους για τις ανάγκες των κατοίκων, σε σύγκρουση με το κεφάλαιο που λυμαίνεται το δημόσιο χρήμα και τη δημόσια περιουσία και υπηρετείται από τους κρατικούς μηχανισμούς.
13/10/2011
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ