18/10/11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΥΣ ΟΤΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ - Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. ΠΡΟΧΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ
Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί όλα τα μέσα για να πετύχει το στόχο της συντριβής των εργαζόμενων που κινητοποιούνται. Τώρα θέλει να ξεκαθαρίσει με τους εργαζόμενους των ΟΤΑ για να προχωρήσει και στους υπόλοιπους.
Προσφεύγει στα δικαστήρια για να κηρύξει την απεργία παράνομη και καταχρηστική. Αναθέτει σε ιδιωτικές εταιρείες την αποκομιδή απορριμμάτων. Μεθοδεύει τη χρησιμοποίηση του στρατού και την κήρυξη κατάστασης έκτακτης ανάγκης. Διατάζει επιστράτευση με ατομικά φύλλα πορείας και επίταξη των απορριμματοφόρων που διαθέτουν οι δήμοι. Παράλληλα, οργιάζει η προπαγάνδα της μέσω και των αργυρώνητων δημοσιογράφων της για «συντεχνίες, προνόμια» και το υποκριτικό ενδιαφέρον τους για τη δημόσια υγεία.
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΚΟΙΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΟΤΑ
Οι εργαζόμενοι των ΟΤΑ απεργούν αντιμετωπίζοντας: - τη μείωση των μισθών με τις περικοπές που ήδη έχουν υποστεί όλοι οι κλάδοι και με την εξαΰλωση των μισθών μέσω της εφαρμογής του ενιαίου μισθολογίου, - τη λεηλασία του εισοδήματος με τη φορομπηξία, - την απόλυση μέσω του μέτρου της «εργασιακής εφεδρείας», - τη δραματική μείωση του αριθμού των εργαζόμενων στις κρίσιμες υπηρεσίες εξυπηρέτησης όλων μας, - τη μεθοδική ανάθεση της διαχείρισης των απορριμμάτων στις κερδοσκοπικές εταιρείες των μεγαλοεπιχειρηματιών που προετοιμάζονται για νέο μεγάλο φαγοπότι.
Η επίθεση της πολιτικής και οικονομικής εξουσίας είναι κοινή και συντονισμένη. Ο δήμαρχος Αθήνας, Γ. Καμίνης, δηλώνει στο Σκάι ότι: "το μόνο που απομένει για την αποκομιδή είναι να συμμετάσχει ο στρατός". Ο υπουργός Εσωτερικών Χάρης Καστανίδης ζητά από τον Υπουργό Άμυνας τη συνδρομή του στρατού. Ο Πάνος Μπεγλίτης κάνει πρόθυμα τις σχετικές ετοιμασίες για τη χρησιμοποίηση στρατιωτών και μόνιμων υπαξιωματικών ως οδηγών στα φορτηγά ιδιωτών και στα δημοτικά απορριμματοφόρα. Ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαϊωάννου, ασκεί κριτική στη Δικαιοσύνη για τη μη πιστή και έγκαιρη εκτέλεση των οδηγιών του για αποφάσεις ποινικοποίησης των απεργιών. Μετά το υπουργικό συμβούλιο της 17/10 ανακοινώνουν ότι προσφεύγουν στην επιστράτευση και τυπώνουν τη διαταγή. Οι βαρόνοι των ΜΜΕ και των εταιρειών που έχουν συμφέροντα στη διαχείριση των απορριμμάτων πιέζουν.
Κοινή και συντονισμένη χρειάζεται να είναι και η δική μας αντεπίθεση. Οι μαζικές δυναμικές εργατικές κινητοποιήσεις που ξετυλίγονται αυτές τις μέρες κλονίζουν τη δύναμη της κυβέρνησης και της οικονομικής ολιγαρχίας. Όλοι μαζί ενωμένοι και με αλληλεγγύη μπορούμε να τα καταφέρουμε.
18/10/2011

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΙΣ ΑΠΕΡΓΙΕΣ
ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ - Η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ
ΚΑΤΩ Η ΧΟΥΝΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ.
ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΚΑΙ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ