12/9/11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΑΝΟΙΓΜΑ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΑΝΟΙΓΟΥΝ – ΟΙ ΠΡΟΟΠΤΙΚΕΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ
Το ξεκίνημα των σχολείων έχει τα σημάδια της διάλυσης που οδηγούν τη δημόσια παιδεία, όπως και κάθε κοινωνική παροχή, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, το ΔΝΤ, η Ε.Ε. και οι τράπεζες.
Οι μαθητές δεν θα πάρουν τα περισσότερα βιβλία, αφού δεν έχουν τυπωθεί λόγω διάλυσης του ΟΕΔΒ, και το Υπουργείο παραπέμπει σε dvd, στο ιντερνετ ή σε χρήση φωτοτυπιών που μπορεί να πληρώσουν οι γονείς ή οι σχολικές επιτροπές. Σε κάθε τμήμα τα παιδιά θα είναι περισσότερα, με βάση το σχέδιο για εξοικονόμηση χρημάτων και τις συγχωνεύσεις. Βέβαια, λεφτά περισσεύουν στο Υπουργείο Παιδείας για συμβούλους, προγράμματα, απευθείας προμήθειες. Η ύλη θα αλλάξει, για να προσαρμοστεί στις «νέες αξίες» του ανταγωνισμού και στις απαιτήσεις των εργοδοτών για φτηνή, ευέλικτη εργασία. Το άγνωστο σύστημα εισαγωγής για τη φετινή α’ λυκείου και η μείωση του αριθμού των εισακτέων για τις β’ και γ΄ λυκείου εντείνουν την ανασφάλεια των παιδιών για το μέλλον . Ενώ, ο νέος νόμος για την ανώτατη εκπαίδευση με την 3ετή διάρκεια και από κει και μετά με πληρωμή, τη μείωση της χρηματοδότησης, τη συμμετοχή οικονομικά ισχυρών εξωπανεπιστημιακών στη διοίκηση των ΑΕΙ-ΤΕΙ, τη σύνδεση με τις επιχειρήσεις, την κατάργηση του ασύλου, την απαξίωση των πτυχίων πάει πακέτο με την ανεργία και την παράδοση όλης της κοινωνίας βορά στα συμφέροντα των κεφαλαιοκρατών και των τραπεζών.
Οι εκπαιδευτικοί θα είναι λιγότεροι από κάθε άλλη φορά και τα κενά δεν θα καλυφτούν. Για τις 11.000 αποχωρήσεις έγιναν μόνο 119 διορισμοί στην α’ βάθμια εκπαίδευση, και 424 στη β’ βάθμια.

Η ΠΑΙΔΕΙΑ ΘΥΣΙΑ ΣΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΩΝ ΤΡΑΠΕΖΩΝ
Από την άλλη οι γονείς, εργαζόμενοι με μειώσεις μισθών ή και άνεργοι αντιμετωπίζουν την ακρίβεια που καλπάζει, τους νέους φόρους και θα έχουν περισσότερη δυσκολία φέτος να ανταπεξέλθουν στα έξοδα για γραφική ύλη, φροντιστήρια για ξένες γλώσσες, παραπαιδεία.
Οι εξαγγελίες της Διαμαντοπούλου περί «νέου σχολείου», «μεταρρυθμίσεων» κ.α. αποδεικνύονται εντεταλμένη υπηρεσία, όπως μαρτυρούν και τα έγγραφα του wikileaks για τις επαφές της με την αμερικάνικη πρεσβεία και όπως απαιτεί και η Ε.Ε. και η τρόικα για την προώθηση των ιδιωτικών σχολείων και της αναγνώρισης των κολλεγίων.
Τα όσα συμβαίνουν στην παιδεία είναι μέρος του γενικότερου σχεδιασμού των ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ. και ΛΑΟΣ για να διαλύσουν το δημόσιο περνώντας τα όλα σε ιδιώτες, να ξεπουλήσουν τη δημόσια περιουσία, να συντρίψουν κάθε εργατικό δικαίωμα, ώστε να εξασφαλίσουν όχι μόνο τα δάνεια που πάνε στις τράπεζες, αλλά την ασυδοσία του κεφαλαίου και την πολιτική εξουσία των υπηρετών του για τα επόμενα χρόνια.

ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΟΥΣ
Στο Βύρωνα τα προβλήματα με την έλλειψη αιθουσών και κτιρίων, ακόμα και παιδικών σταθμών, την λειψή χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών είναι παρόντα και φέτος.
Γονείς, εκπαιδευτικοί, μαθητές, όλοι μαζί μπορούμε να απαιτήσουμε και να αγωνιστούμε να αλλάξει η κατάσταση. Ο αγώνας όταν γίνεται με μαζικότητα και αποφασιστικότητα μπορεί να κλονίσει ακόμα και κυβερνήσεις, όπως έδειξαν οι κινητοποιήσεις στις 15/6 και 28-29/6.
Δραστήριοι και μαχητικοί σύλλογοι γονέων και εκπαιδευτικών σε κοινές δράσεις μαζί με τους αγωνιζόμενους σπουδαστές είναι το ζητούμενο της νέας περιόδου.
Η Αριστερή Παρέμβαση θα συμβάλλει με τις δυνάμεις της σε αυτή την κατεύθυνση. Όλες και όλοι να πάρουμε τις ευθύνες μας σε αυτή την υπόθεση, αν θέλουμε να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.
ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2011