2/11/10

ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΑΝΕΙΛΗΜΜΕΝΑ ΨΕΜΑΤΑ ΧΑΡΔΑΛΙΑ ΠΕΡΙ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΟΛΩΝ ΣΤΑ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΚΑΤ’ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΗΣΗ ΨΕΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟΝ κ. ΧΑΡΔΑΛΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ
ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΔΙΚΟΜΜΑΤΙΚΟ ΣΟΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΞΟΥΣΙΑ

Σε χθεσινή τηλεοπτική εκπομπή του κ. Τριανταφυλλόπουλου, έγινε αναφορά στο θέμα της οικονομικής διαχείρισης του Πνευματικού Κέντρου (αρμόδιο για τη διοργάνωση των Φεστιβάλ Βράχων) και τα όσα έχουν έρθει στο φως για την ύπαρξη διπλών-παράλληλων βιβλίων. Το θέμα της εκπομπής, προφανώς, εξυπηρετούσε προεκλογικές σκοπιμότητες. Σε αυτήν μαζί με τον κ. Κόνσουλα, εμφανίστηκε, ο κ. Χαρδαλιάς, που προσπαθώντας να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα ανέφερε ότι στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου οι αποφάσεις παίρνονταν ομόφωνα και 5 φορές τόνισε ότι σε αυτό συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις.
Δεν αποτελεί λάθος, ή λεπτομέρεια, αλλά συνειδητό ψέμα και να το γιατί. Όλες- όλες οι δημοτικές παρατάξεις που έχουν εκλεγμένους δημοτικούς συμβούλους είμαστε 5 και όχι 15, για να μπερδευτεί. Όταν λοιπόν με προσωπική ευθύνη του κ. Χαρδαλιά δεν συμμετέχει ο 1 στους 5, αυτό δεν είναι αμελητέο. Από τον κ. Χαρδαλιά έχει αποκλειστεί ο εκπρόσωπος της Αριστερής Παρέμβασης από το Διοικητικό Συμβούλιο και οι λόγοι είναι προφανείς από όσα ήρθαν στο φως για το τι συμβαίνει στο Πν. Κέντρο και από τη γνωστή σε όλους θέση και στάση της Αριστερής Παρέμβασης που αποκαλύπτει τις διαπλοκές με τα οικονομικά συμφέροντα, καταγγέλλει τα κακώς κείμενα του δημοτικού κατεστημένου, δεν έχει εξαρτήσεις και δεσμεύσεις με τη συμμετοχή της στη διαχείριση αυτών των καταστάσεων και τελικά έχει μια διαφορετική αντίληψη για τα κοινωνικά-πολιτικά-δημοτικά δρώμενα.
Σημειώνουμε, ότι παρά τις 3 τηλεφωνικές κλήσεις μας στην εκπομπή, για να παρέμβουμε και να αποκατασταθεί η αλήθεια, όχι μόνο δεν μας δόθηκε ο λόγος, αλλά δεν έγινε η παραμικρή αναφορά στη διαμαρτυρία μας, αφήνοντας να πλανώνται οι εντυπώσεις.

Δεν είναι τυχαίο ότι η Αριστερή Παρέμβαση, παρά το ότι εμποδίζεται στην πρόσβαση των στοιχείων, πρώτη έθεσε το θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο και ζήτησε εξηγήσεις σε συνεδρίαση του τον Ιούλιο του 2010. Τότε δόθηκαν διαβεβαιώσεις από τη δημ. αρχή ότι όλα βαίνουν καλώς και καμιά παράταξη από όσες συμμετέχουν στο Δ.Σ. του Πν. Κέντρου δεν αντέδρασε ή κατέθεσε κάτι.
Δεν είναι τυχαίο ότι η Αριστερή Παρέμβαση πρώτη δημοσιοποίησε όσα ήταν σε γνώση της με σχετική ανακοίνωση για το θέμα (Αύγουστος 2010).
Δεν είναι τυχαίο ότι η Αριστερή Παρέμβαση και να συμμετείχε στο Διοικητικό Συμβούλιο του Πνευματικού Κέντρου, δεν θα υποστήριζε ποτέ τις αποφάσεις και τους προϋπολογισμούς του, όπως έχει καταψηφίσει όσους προϋπολογισμούς εμφανίζονται στο Δημοτικό Συμβούλιο. Όχι μόνο γιατί υπάρχει αδιαφάνεια στα οικονομικά του, όχι μόνο γιατί υπάρχει κακή διαχείριση και όπως τελικά αποκαλύπτεται και παράλληλη διαχείριση, γεγονός που επιτρέπει ανεξέλεγκτες καταστάσεις για το δημόσιο χρήμα.
Δεν θα στηρίζαμε-ψηφίζαμε τους προϋπολογισμούς και γιατί διαφωνούμε με το συνολικό προσανατολισμό της δράσης και των οικονομικών του Πνευματικού Κέντρου. Λέμε όχι στον εμπορευματικό χαρακτήρα του. Όχι στο πανάκριβο εισιτήριο για τις εκδηλώσεις του. Δεν θεωρούμε τον πολιτισμό εμπόρευμα και προνόμιο μόνο των εχόντων και επιμένουμε σε αυτά που έχουμε πει και χρόνια τώρα στις ανακοινώσεις μας.
Υπενθυμίζουμε ότι από τότε που έχουμε έδρα στο δημοτικό συμβούλιο και «τιμής ένεκεν», όπως συνηθίζουν οι φορείς εξουσίας, μας παραχωρούν δωρεάν εισιτήρια για τις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ, αρνούμαστε να τα παραλάβουμε. Δείτε σχετική μας επιστολή-δήλωση στην ιστοσελίδα μας στην κατηγορία πολιτισμός.
Απαιτούμε να σταματήσει η πολιτική της αδιαφάνειας και της παράλληλης διαχείρισης στο Πνευματικό Κέντρο.
Το Πνευματικό Κέντρο να περάσει στο Δήμο, γιατί ο πολιτισμός δεν είναι εμπόρευμα. Να σταματήσει η ανασφάλιστη εργασία στο Π.Κ.. Όχι στον εμπορικό και πανάκριβο χαρακτήρα του Φεστιβάλ Βράχων. Σε αυτό το θέμα, δυστυχώς, ο κ. Κόνσουλας έχει τις ίδιες θέσεις και πολιτική με τον κ. Χαρδαλιά. Καλούμε όλες τις παρατάξεις να πάρουν θέση για τις ψευδολογίες Χαρδαλιά και για το ουσιαστικό ζήτημα της όλης λειτουργίας του Πνευματικού Κέντρου. Καλούμε τις δημοτικές παρατάξεις των κομμάτων εξουσίας να τοποθετηθούν για την ουσία και όχι για το θεαθήναι.

2/11/2010