11/11/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΕΚΤΙΜΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΚΑΤΑΨΗΦΙΣΗ ΚΑΙ ΤΩΝ ΔΥΟ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΣΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΥΡΟ.
Ο ΤΡΙΤΟΣ ΓΥΡΟΣ ΤΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΘΑ ΚΡΙΝΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΜΕΤΡΗΣΗ ΜΕ ΤΙΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ.

Στις εκλογές της 7 Νοέμβρη 2010, εκφράστηκε η αποδοκιμασία μεγάλης μερίδας του κόσμου στις πολιτικές που ασκούνται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Δ.Ν.Τ. και τους συνοδοιπόρους τους Ν.Δ. και ΛΑΟΣ. Αυτό φάνηκε και με την μεγάλη μείωση του αριθμού των ψηφοφόρων των περιφερειακών συνδυασμών που στήριζαν αυτά τα κόμματα και με την αποχή, που σημαίνει απογοήτευση, αλλά και συνολική αποστροφή στο πολιτικό σύστημα.
Παρόλα αυτά, θεωρούμε ότι ακόμα περισσότεροι εργαζόμενοι είναι αναγκαίο να καταλάβουν ότι τα κόμματα του πολιτικού κατεστημένου δεν εκπροσωπούν τα συμφέροντά τους, αλλά τα συμφέροντα του κεφαλαίου, να απεγκλωβιστούν από αυτά και να μην δίνουν δικαίωμα οι εκπρόσωποι του συστήματος να επικαλούνται τη συναίνεσή τους.
Ταυτόχρονα, αρχίζει να φαίνεται μια άνοδος των ψήφων των συνδυασμών που μιλάνε στο όνομα της αριστεράς και πιο διακριτά μια τάση εμφάνισης της αριστεράς που κινείται σε μια αντικαπιταλιστική κατεύθυνση. Ακόμα περισσότεροι δημοτικοί σύμβουλοι εκλέχτηκαν από ανεξάρτητες αριστερές κινήσεις πόλης σε όλη την Ελλάδα. Γεγονότα που μας επιτρέπουν μια αισιοδοξία.

Στο Βύρωνα, όπως και παντού, πρώτη δύναμη είναι το άθροισμα της αποχής, των άκυρων και των λευκών (59%). Στο επίπεδο του δήμου, αυτό το ποσοστό εκφράζει μαζί με την αποστροφή στις κεντρικές πολιτικές και την αποδοκιμασία στην πολιτική Χαρδαλιά και στον άλλο επίδοξο διεκδικητή της δημοτικής εξουσίας, κ. Κόνσουλα.
Ταυτόχρονα, αυτή η αποχή επέτρεψε στον κ. Χαρδαλιά να εμφανίζει το μεγαλύτερο ποσοστό (47,2%) στη θητεία του, παρά το ότι πήρε τους λιγότερους ψήφους, με μείωση 2.000 ψήφων από τις εκλογές του 2006. Το αποτέλεσμα για τον κ. Χαρδαλιά οφείλεται στην επικοινωνιακή πολιτική του, που συσκοτίζει την ουσία, στη δημιουργία μηχανισμών και πελατειακών σχέσεων μέσω του δήμου, κ.α..
Το ποσοστό 23,7 % για τον κυβερνητικό υποψήφιο, κ. Κόνσουλα, είναι χαμηλότερο από το 2006 και οι ψήφοι του είναι οι λιγότεροι από όλες τις φορές. Αυτό εκφράζει όχι μόνο την είσπραξη της αποδοκιμασίας της κυβέρνησης, αλλά και την αποστροφή του κόσμου στην έλλειψη ουσιαστικής αντιπολίτευσης στη δημ. εξουσία όλο το προηγούμενο διάστημα και στην τελικά ίδια πολιτική πρόταση για το δήμο.

Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, αύξησε το ποσοστό της σε 6,1 %. Λόγω των μαχητικών θέσεων και της δράσης μας το προηγούμενο διάστημα, θεωρούμε ότι αυτή η αύξηση ήταν μικρότερη από την αναμενόμενη. Εκτιμούμε ότι μας ψήφισαν πολλοί για πρώτη φορά, ενώ σταθερά μας εμπιστεύονται και οι παλιοί φίλοι μας, παρά τη μικρή πτώση σε ψήφους.

Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους όσους μας στήριξαν. Αυτοί οι ψήφοι μας έδωσαν για μια ακόμα φορά έδρα στο δημοτικό συμβούλιο. Θεωρούμε ότι, δεν πρόκειται για ψήφους ανάθεσης, αλλά διάθεσης όλοι μαζί να πάμε τους συλλογικούς αγώνες ένα βήμα πιο μπροστά. Εμείς από τη μεριά μας θα προσπαθήσουμε με μεγαλύτερη ευθύνη να συμβάλλουμε στους αγώνες των κατοίκων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας, στην κοινή δράση για την ανατροπή του σφαγείου της τρόικας, στην αναζήτηση απαντήσεων στις μεγάλες προκλήσεις της εποχής μας, από το μικρό μας μετερίζι στο Βύρωνα.

Στο δεύτερο γύρο των δημοτικών εκλογών είναι ανάγκη οι κάτοικοι να απορρίψουν τα ψευτοδιλλήματα και να μην στηρίξουν καμιά από τις δυο δημοτικές παρατάξεις του δικομματισμού, ούτε του κ. Χαρδαλιά, ούτε του κ. Κόνσουλα. Να καταδικάσουν-καταψηφίσουν (με λευκό, άκυρο ή αποχή) την αντιλαϊκή πολιτική και τους φορείς της, με όποια παραλλαγή και αν εμφανίζονται.

Καθοριστικός για την έκβαση της αναμέτρησης στον κοινωνικό πόλεμο, που έχει ξεκινήσει η κυβέρνηση, η τρόικα και τα τοπικά κράτη που δημιουργεί ο «Καλλικράτης», θα είναι ο τρίτος γύρος των αγώνων.

Καλούμε τους κατοίκους μπροστά και στην έλευση των εκπροσώπων της τρόικας να διαδηλώσουν την αντίθεσή τους τη Δευτέρα 15/11.
Επίσης, καλούμε σε μαζική παρουσία στη πορεία της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου την Τετάρτη 17/11, για να έχουμε την πιο μεγάλη διαδήλωση των τελευταίων χρόνων.

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΝΑΙΝΕΣΗΣ ΜΕ ΤΟ ΣΦΑΓΕΙΟ ΤΗΣ ΤΡΟΪΚΑΣ.