30/7/09

ΔΗΛΩΣΗ ΣΕ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ B PLUS ΓΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΥΜΗΤΤΟΥ 7/2009

ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΗ Η ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΔΥΤ. ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΥΜΗΤΤΟΥ.

Η κυβέρνηση επικαλείται ψευδεπίγραφα ότι οι αυτοκινητόδρομοι στο βουνό θα λύσουν το κυκλοφοριακό. Όμως, αυτό το ακριβό ιδιωτικό δίκτυο δεν καλύπτει τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων για οικονομική, γρήγορη και ασφαλή μετακίνηση, αλλά τα συμφέροντα των εταιρειών που κερδοσκοπούν από την κατασκευή και εκμετάλλευσή του και την προώθηση της χρήσης του Ι.Χ.. Συμφέρον των κατοίκων είναι η δημιουργία ολοκληρωμένου δικτύου Μέσων Μαζικής Μεταφοράς, που θα παρέχουν ποιοτικές, γρήγορες και δωρεάν μετακινήσεις και η ταυτόχρονη προστασία του περιβάλλοντος.
Η κατασκευή του τεράστιου κόμβου στον Σακέτα, των κλάδων του και της σήραγγας φέρνει καθολική καταστροφή στο δάσος, το πράσινο και την πανίδα του βουνού. Οι επιπτώσεις δεν αφορούν μόνο όσους τώρα ανεβαίνουν στο βουνό για περίπατο, αναψυχή ή άθληση, αλλά θα επιδράσουν σε όλους. Το κλίμα στην περιοχή θα αλλάξει, οι θερμοκρασίες θα ανέβουν και η κατάσταση με τη διέλευση χιλιάδων αυτοκινήτων που θα κατευθύνονται μέσω και του Βύρωνα προς το κέντρο της πόλης θα γίνει αφόρητη. Το οξυγόνο που σήμερα παράγουν τα χιλιάδες δέντρα που θα κοπούν θα αντικατασταθεί με το καυσαέριο των χιλιάδων αυτοκινήτων που θα περνούν ημερησίως από την περιοχή μας.
Για αυτό λοιπόν εμείς επιμένουμε, κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα, στην κατευθυνόμενη διαμόρφωση γνώμης και στην υποταγμένη σκέψη, να λέμε: ΟΧΙ στην επέκταση της Δυτικής Περιφερειακής. ΟΧΙ στο νέο σχέδιο Π.Δ. για τη λεηλασία του Υμηττού. ΟΧΙ στην κατασκευή των νέων κτηρίων μέσα στα στρατόπεδα. ΟΧΙ στην ανοχή της δημ. αρχής σε αυτά τα σχέδια. ΝΑΙ στην απόλυτη προστασία του Υμηττού και στην απομάκρυνση όλων των εγκαταστάσεων. ΝΑΙ στην επέκταση δημόσιων, δωρεάν, γρήγορων και αξιόπιστων Μέσων Μαζικής Μεταφοράς. ΝΑΙ στα δίκτυα πεζόδρομων και ποδηλατοδρόμων. ΝΑΙ στη στήριξη των κινητοποιήσεων των επιτροπών κατοίκων για τη ματαίωση της κατασκευής των αυτοκινητόδρομων.