30/4/09

ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΑΡΠΑ 4/2009

Η «Ενημέρωση» εγκαινιάζει με την παρουσίαση του Σταύρου Τζιορτζιώτη και της Αριστερής Παρέμβασης Πολιτών Βύρωνα, στήλη με το προφίλ των δημοτικών παρατάξεων και του επικεφαλής τους.
Ο εκπαιδευτικός και γραμματέας της ΕΛΜΕ Νότιας Αθήνας Σταύρος Τζιορτζιώτης είναι ο παλαιότερος εν ενέργεια επικεφαλής δημοτικής παράταξης στον Βύρωνα. Υπήρξε υποψήφιος σε όλες τις δημοτικές εκλογές από το 1994, ως επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης.
Αν και δεν διέθετε εκλεγμένο δημοτικό σύμβουλο μέχρι και το 2006, η παράταξη κατάφερε να κάνει έντονη την παρουσία της με τη συμμετοχή της σε κινητοποιήσεις, τη διοργάνωση εκδηλώσεων και τη συνεχή δημοσιοποίηση ανακοινώσεων για τα προβλήματα του Δήμου.
Το 2006, οι δημότες δικαίωσαν την επιμονή της, δίνοντας της για πρώτη φορά μια έδρα στο Δημοτικό Συμβούλιο, με 5,75%. Η νεοεκλεγμένη δημοτική παράταξη αξιοποίησε την εκλογή του κ. Τζιορτζιώτη ως δημοτικού συμβούλου, έχοντας ήδη τετραπλασιάσει τις παρεμβάσεις της στο Δημοτικό Συμβούλιο σε σχέση με την περίοδο 2002–2006.
Πρώην μέλος του ΚΚΕ, ο Σταύρος Τζιορτζιώτης ανήκει στο Νέο Αριστερό Ρεύμα (ΝΑΡ), συνιστώσας του ΜΕτώπου Ριζοσπαστικής Αριστεράς και του νεοδημιουργημένου σχήματος «ΑΝΤικαπιταλιστική ΑΡιστερή ΣΥνεργασία Ανατροπής. Η Αριστερή Παρέμβαση, όμως, απευθύνεται σε ένα ευρύτερο κοινό καθώς έχει ως στόχο τη συγκρότηση ενός αριστερού, ανεξάρτητου, ριζοσπαστικού πόλου στη συνοικία. «Ανένταχτοι και ενταγμένοι σε πολιτικές οργανώσεις, πιστεύουμε ότι μόνο η ανεξάρτητη δράση των πολιτών μέσα από κινήσεις και συσπειρώσεις μπορεί να δώσει απάντηση στη συντηρητική πολιτική και να κάνει πράξη τα όνειρά μας»
Όπως υποστηρίζει ο κ. Τζιορτζιώτης, τα δημοτικά-τοπικά προβλήματα όπως καταστροφή του περιβάλλοντος και του Υμηττού, φορομπηξία, άναρχη δόμηση, συρρίκνωση των δημόσιων ελεύθερων χώρων, ανεξέλεγκτες κεραίες κινητής τηλεφωνίας, κυκλοφοριακό έχουν αιτίες, πολιτικές που τα δημιουργούν και υπεύθυνους. Έχουν να κάνουν με τα μεγάλα συμφέροντα, το μοντέλο ανάπτυξης, το ίδιο, τελικά, το κοινωνικό-πολιτικό σύστημα που λειτουργεί με βάση το κέρδος για τους λίγους και όχι τις ανθρώπινες ανάγκες.
Η κεντρική εξουσία μεταφέρει αρμοδιότητες της στους δήμους για να λειτουργούν ως τοπικά κράτη και ευθύνες κοινωνικών υπηρεσιών χωρίς σχετικά κονδύλια. Η δημοτική αρχή αποδέχεται αυτό το πλαίσιο. Επιβάλλει ανταποδοτική λειτουργία, τροφεία στους παιδικούς σταθμούς, εισφορά για χρήση αθλητικών χώρων, κ.α.. Απαιτείται άλλη πολιτική με μέτρα ανακούφισης των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, των χαμηλοσυνταξιούχων, άπορων, άνεργων, άστεγων, μεταναστών και παιδιών φτωχών οικογενειών.
Ως αριστερή δημοτική κίνηση δουλεύει για την ανάπτυξη διεκδικητικού κινήματος στις γειτονιές για τα τοπικά προβλήματα, αξιοπρεπή διαβίωση, δωρεάν υγεία, παιδεία, κοινωνική προστασία, δικαίωμα στη στέγη και σε δωρεάν άθληση, σύγχρονους παιδικούς σταθμούς χωρίς τροφεία κ.α.
Η Αριστερή Παρέμβαση αντιτίθεται στην επέκταση του σχεδίου πόλης στο βουνό, στο Προεδρικό διάταγμα που μετατρέπει τον Υμηττό σε αστικό πάρκο και στα σχέδια του ΥΠΕΧΩΔΕ για νέους αυτοκινητόδρομους, σήραγγα στο βουνό και κόμβο στον Κουταλά. Απαιτεί την απομάκρυνση όλων των εγκαταστάσεων και την πλήρη προστασία του Υμηττού.