2/2/10

ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΝ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ "ΑΓΡΑ" ΝΤΙΝΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΔΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΒΙΒΛΙΟΥ ΧΑΡΤΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΖΗΤΑΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΙΣΤΗ-ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗ ΝΙΚΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΔΗ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΓΡΑ


Πληροφορηθήκαμε την απόλυση του γνωστού αγωνιστή-συνδικαλιστή του Συλλόγου Υπαλλήλων Βιβλίου –Χάρτου Αττικής, Ντίνου Παλαιστίδη, από τις εκδόσεις Άγρα. Η διεκδίκηση συνάντησης με τον εργοδότη για να καθοριστεί η ειδικότητά του στην επιχείρηση, σε εφαρμογή και της Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας του Συλλόγου, αντιμετωπίστηκε με άρνηση. Η προσφυγή στη συνέχεια στην επιθεώρηση Εργασίας είχε ως αποτέλεσμα την απόλυση του.

Είναι άδικο ένας εργαζόμενος που για χρόνια δουλεύει σε μια επιχείρηση να μην έχει ούτε καν το δικαίωμα να συναντηθεί με τον εργοδότη του και όταν προσφεύγει σε «θεσμούς» που υπάρχουν για να επιλύουν εργατικές διαφορές να τιμωρείται με εκδικητική απόλυση.
Θεωρούμε ότι η εργασία και υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κάθε εργαζόμενου είναι αυτονόητα για κάθε εργαζόμενο, αλλά φαίνεται ότι θεωρούνται καταχρηστικά για τις εταιρείες ακόμα και αν αντικείμενό τους είναι η έκδοση βιβλίων.

Δηλώνουμε:
- Την αμέριστη αλληλεγγύη στον Ντίνο Παλαιστίδη και το Σύλλογό του.
- Την αποδοκιμασία μας στην τακτική του ιδιοκτήτη των εκδόσεων Άγρα.
- Την διάθεσή μας να στηρίξουμε όλες τις μορφές συμπαράστασης στον αγώνα για την ανάκληση της απόλυσης (μποϋκοτάζ στις πωλήσεις των εκδόσεων, ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής μας για το θέμα, κ.α.)

1/2/2010