22/6/11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΛΥΣΗ ΚΕΝΤΡΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑΝεαπόλεως 25, http://aristeriparemvasivyrona.blogspot.com, arpa_vyrona@yahoo.gr

ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ ΜΕ ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Εδώ και καιρό μεθοδεύεται η πορεία διάλυσης του Κέντρου Υγείας Βύρωνα. Τώρα, σε εφαρμογή των μνημονίων της κυβέρνησης με την Ευρωπαϊκή Ένωση, το ΔΝΤ και την ΕΚΤ που απαιτούν περικοπές κοινωνικών παροχών για υγεία, παιδεία, πρόνοια, δρομολογείται με συγκεκριμένες ενέργειες. Από ότι καταγγέλλει το ίδιο το προσωπικό του Κέντρου Υγείας έχει ξεκινήσει η μείωση του προσωπικού διαφόρων ειδικοτήτων είτε με τη μορφή της απόσπασής τους στο Ιπποκράτειο, είτε με τη μη ανανέωση συμβάσεων ιατρών, έτσι ώστε το Κέντρο Υγείας αδυνατεί να εφημερεύει, αφού θα παραμείνουν σε αυτό μόνο δύο ειδικευμένοι γιατροί.

Η χρησιμότητα της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας που αντιπροσωπεύει το Κέντρο Υγείας Βύρωνα είναι φανερή από τους αριθμούς. Καθημερινά εξυπηρετεί 250 άτομα κατά μέσο όρο. Μόνο φέτος από 1/1 έως 31/5 αντιμετώπισε 10.674 επείγοντα περιστατικά, από τα οποία μόνο 59 χρειάστηκε να διαμετακομιστούν σε νοσοκομείο. Ενώ, κάλυψε 6.500 συνταγογραφήσεις και παιδιατρικές εξετάσεις. Το Κέντρο Υγείας Βύρωνα καλύπτει και εξυπηρετεί και τις περιοχές Καισαριανής, Ηλιούπολης, Υμηττού Ζωγράφου, Αγ. Αρτεμίου και Παγκρατίου βοηθώντας έτσι πληθώρα ασθενών να μην ταλαιπωρούνται σε αναζήτηση νοσοκομειακής φροντίδας και αποσυμφορίζοντας τα νοσοκομεία.

Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, όταν πληροφορήθηκε τις εξελίξεις που μεθοδεύονται από το Υπουργείο Υγείας, επισκέφθηκε το Κέντρο Υγείας για πληρέστερη ενημέρωση από τους γιατρούς. Δηλώνει την αμέριστη συμπαράστασή της στις προσπάθειες τους για να αποφευχτεί η διάλυση του Κέντρου Υγείας και καλεί όλους τους κατοίκους του Βύρωνα και ειδικά όσους εξυπηρετούνται από το Κέντρο Υγείας να πάρουν τις δικές τους πρωτοβουλίες και να απαιτήσουν όχι μόνο τη διατήρηση, αλλά και την αναβάθμιση του Κέντρου Υγείας με περισσότερους γιατρούς και ώρες λειτουργίας.

Η Αριστερή Παρέμβαση θα κάνει ότι μπορεί για να υπάρξει κινητοποίηση για το θέμα και κοινή δράση όλων των κατοίκων. Για να απαιτήσουμε δημόσια - δωρεάν – πλήρη και αναβαθμισμένη ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους, χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Για να καταργηθεί άμεσα το χαράτσι των 5 €, που εισπράττεται και στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα. Κατάργηση που απαιτεί και το ίδιο το νοσηλευτικό προσωπικό, όπως με πρωτοβουλία των φορέων τους έκαναν και την Τετάρτη 1/6/2011 και στο Κέντρο Υγείας Βύρωνα, ταυτιζόμενοι και με τη λαϊκή απαίτηση, που είχε εκφραστεί και από τη Λαϊκή Συνέλευση του Βύρωνα στις 31/5/2011. Όχι στις απολύσεις - Άμεση πρόσληψη μόνιμου προσωπικού τώρα.

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΒΥΡΩΝΑ
ΟΙ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΑΠΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΟΥΝ
ΜΕ ΜΑΖΙΚΗ ΛΑΪΚΗ ΔΡΑΣΗ


22/6/2011