24/3/11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Διεύθυνση: Νεαπόλεως 25, e-mail :arpa_vyrona@yahoo.gr, ιστοσελίδα: http://aristeriparemvasivyrona.blogspot.com
Μάρτης 2011

- ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ
- ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Βυρωνιώτισσες, Βυρωνιώτες,
Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, με τη συμπαράσταση της ΝΔ, αποφάσισε να εμπλακεί άμεσα στις πολεμικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης, με τέσσερα F-16, δύο ελικόπτερα, δύο φρεγάτες και ένα αεροσκάφος εναέριας προειδοποίησης και βέβαια με την πλήρη παραχώρηση του Ελληνικού εδάφους.
Η στρατιωτική επέμβαση στη Λιβύη δεν γίνεται για την προστασία του λιβυκού λαού, όπως υποκριτικά κόπτονται οι ιμπεριαλιστές των ΗΠΑ, της Γαλλίας, της Αγγλίας, της Ιταλίας και των άλλων ευρωπαϊκών χωρών. Δεν ενδιαφέρονται για το αίμα που κυλάει στο έδαφος, αλλά για τον ορυκτό πλούτο και κυρίως το πετρέλαιο, που είναι αποθηκευμένο στο υπέδαφος. Δεν ενδιαφέρονται για τις δημοκρατικές ελευθερίες, αλλά για τη χειραγώγηση και την καταστολή κάθε γνήσια λαϊκής εξέγερσης όπως στην Τυνησία και την Αίγυπτο. Τη «δημοκρατία» των ιμπεριαλιστών, την πληρώνουν με το αίμα τους οι λαοί στην Παλαιστίνη, στο Ιράκ, το Αφγανιστάν και σε ολόκληρο τον κόσμο. Η αντίθεση μας στην ιμπεριαλιστική επέμβαση δεν σημαίνει ανοχή στο καταπιεστικό καθεστώς Καντάφι και στις αποτροπιαστικές ενέργειες του. Αντίθετα, οι ιμπεριαλιστές, που μέχρι χθες στήριζαν το καθεστώς, σήμερα, με την κρίση και τις εσωτερικές τους αντιθέσεις, του επιτίθενται γιατί θέλουν να κερδίσουν μεγαλύτερο μερίδιο ο καθένας για λογαριασμό του, επιδιώκουν να ξαναμοιράσουν τις σφαίρες εκμετάλλευσης, να ελέγξουν τις εξελίξεις.

Μαζί με το αυτό τον πραγματικό πόλεμο στον οποίο η Ελλάδα, συμμετέχει «υποστηρίζοντας» με όπλα, στρατιωτική δύναμη, βάσεις, θάλασσα, αέρα, εξελίσσεται και ο κοινωνικός πόλεμος στη χώρα μας ενάντια στα δικά μας δικαιώματα από τους καπιταλιστές και το πολιτικό τους προσωπικό.
Το 4ο μνημόνιο κυβέρνησης-Ε.Ε.-Δ.Ν.Τ.-Ε.Κ.Τ. προχωρά ακόμα παραπέρα. Απαιτεί να ξεπουληθεί δημόσια περιουσία 50 δισ. €, μειώσεις κοινωνικών δαπανών, περισσότερες μειώσεις μισθών και συντάξεων.
Στο Βύρωνα ανακοινώθηκε η συγχώνευση 2 σχολείων της 1βάθμιας εκπαίδευσης και 4 της 2βάθμιας, 2 Γυμνασίων και 2 Λυκείων. Στόχος τους η μείωση των δαπανών με την λειτουργία τμημάτων με περισσότερους μαθητές. Ήδη ο προϋπολογισμός του 2011, και η απόφαση για 1 πρόσληψη ανά 5 αποχωρήσεις και στην εκπαίδευση δημιουργούν όλες τις προϋποθέσεις για διάλυση – υποβάθμιση της δημόσιας παιδείας. Οδηγούμαστε σε μεγαλύτερες ανισότητες και ένταση των ταξικών φραγμών. Φτηνή εκπαίδευση για το κράτος και ακριβή για μαθητές και γονείς. Ακόμα περισσότεροι μαθητές θα αναγκάζονται να εγκαταλείπουν νωρίτερα το σχολείο και ακόμα περισσότερα παιδιά να οδηγούνται στην παραπαιδεία για να καταφέρνουν να το τελειώσουν. Ακόμα μεγαλύτερη αφαίμαξη του εισοδήματος της οικογένειας από τα φροντιστήρια. Η παράδοση του δημόσιου σχολείου στη ζούγκλα της «αγοράς» μεθοδεύεται με την υποχρηματοδότηση του από το κράτος, με βάση τα αποτελέσματα της αξιολόγησης του, και με τη μέθοδο αναζήτησης χρηματοδότησης από χορηγούς-εταιρείες, με τα ανάλογα ανταλλάγματα. Παράλληλα, προχωρά μέσα από την προσαρμογή του περιεχομένου και του προσανατολισμού των μαθημάτων στις ανάγκες των επιχειρήσεων για μαθητές περιορισμένης-μερικής-εξειδικευμένης γνώσης, αυριανούς φτηνούς-ευέλικτους- υποταγμένους εργαζόμενους.

Αυτά τα σχέδια, που προωθούνται από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την ουσιαστική συναίνεση της Ν.Δ. και του ΛΑΟΣ εξυπηρετούν τα γενικότερα σχέδια τους για ισχυροποίηση της εξουσίας του κεφαλαίου. Πάνε μαζί με τις συγχωνεύσεις στους φορείς υγείας, πρόνοιας και τις περικοπές όλων των κοινωνικών δαπανών, μισθών και συντάξεων. Είναι μέτρα του «Καλλικράτη» και υλοποιούνται από τους δημάρχους του συστήματος.
Δεν μας πείθουν ότι γίνονται για την κάλυψη των ελλειμμάτων και των δανείων. Αφού, την ίδια ώρα διπλασιάζουν των αριθμό των σχολικών συμβούλων, έχουν δώσει εκατομμύρια για διαδραστικούς πίνακες και άλλα αμφιβόλου ποιότητας και χρησιμότητας προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας κλείνουν τον ΟΕΔΒ και τον ΟΣΚ.
Παράλληλα, στηρίζουν με 108 δισ. τις τράπεζες, ξοδεύουν 1 εκ. € τη μέρα για την «υποστήριξη» στον πόλεμο της Λιβύης, κ.α.

Είναι φανερό ότι αυτή η πολιτική εξυπηρετεί τα συμφέροντα των καπιταλιστών και την πολιτική κυριαρχία τους. Να τους ανατρέψουμε. Δεν υπάρχει άλλος δρόμος.