2/3/11

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ Ν.Π. ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Νεαπόλεως 25, http://aristeri paremvasivyrona.blogspot.com, arpa_vyrona@yahoo.gr
1/3/2011
Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΚΑΙ
ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΑΠΟΚΛΕΙΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

Η Δημοτική αρχή Βύρωνα αρνήθηκε να ενσωματώσει στο Δήμο το Νομικό Πρόσωπο (Ν.Π.) των Παιδικών Σταθμών και το Ν.Π. του Πολιτισμού - Αθλητισμού (πρώην Πνευματικού Κέντρου και Αθλητικού Οργανισμού), παρά τις διαφωνίες όλης της αντιπολίτευσης και του Σωματείου Εργαζομένων στο Δήμο. Εκτός όμως από αυτό, η πλειοψηφία της Δημοτικής εξουσίας στη συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου αποφάσισε τον αποκλεισμό της εκπροσώπησης της Αριστερής Παρέμβασης από το Δ.Σ. του Ν.Π. Πολιτισμού-Αθλητισμού και από τα Ν. Π. των Σχολικών Επιτροπών α΄βάθμιας και β΄βάθμιας εκπαίδευσης, που αντικαθιστούν τις σχολικές επιτροπές των σχολείων, με βάση το σχέδιο «Καλλικράτης».
Για άλλη μια φορά ο δήμαρχος ανέτρεψε τα Μαθηματικά, λέγοντας ότι, αν εκπροσωπηθούν όλες οι παρατάξεις, θα χάσει την πλειοψηφία των Νομικών Προσώπων. Δεν μας εξήγησε πως τα τέσσερα μέλη της αντιπολίτευσης μαζί με τον ένα εκπρόσωπο των εργαζομένων, θα ανατρέψουν τα δέκα μέλη της πλειοψηφίας, εκτός αν ο κ. Δήμαρχος φοβάται ότι, αυτοί που διορίζει δεν θα εμφανίζονται στις συνεδριάσεις, όπως συνηθίζεται.
Η απόφαση αυτή της δημοτικής πλειοψηφίας δείχνει, για άλλη μια φορά, πως αντιλαμβάνεται τη δημοκρατική λειτουργία και τη διαφάνεια. Θέλουν να αποφύγουν τον έλεγχο, την ενημέρωση και να μπορούν απρόσκοπτα να περνούν τα σχέδια τους, χωρίς να υπάρχει πληροφόρηση των δημοτών. Αυτό θα τους είναι πολύ βολικό την επόμενη περίοδο, που η κυβέρνηση προγραμματίζει περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες, εκχωρήσεις δημόσιων υπηρεσιών στο ιδιωτικό κεφάλαιο και συμπράξεις με τις ιδιωτικές εταιρείες, πολιτική που βρίσκει σύμφωνο τον κ. Χαρδαλιά.
Ταυτόχρονα με τον αποκλεισμό των εκπροσώπων μας ο κ. Χαρδαλιάς διορίζει στο Δ.Σ. του Ν.Π. Πολιτισμού και Αθλητισμού πολλούς από τους ανθρώπους, που ήταν και στο Δ.Σ. του προηγούμενου Ν.Π. του Πνευματικού Κέντρου, παρά τα προβλήματα, που είχαν έρθει στην επιφάνεια, με την παράλληλη διαχείριση των οικονομικών του. Είναι γνωστό ότι είχε αποκλείσει την εκπροσώπησή μας στα Ν.Π. του Πνευματικού Κέντρου και του Αθλητικού Οργανισμού και στην προηγούμενη τετραετία, ενώ είχαμε εκπροσώπηση στο δημ. συμβούλιο. Οι αποκαλύψεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το καλοκαίρι και σχετίζονται με την οικονομική διαχείριση του Πνευματικού Κέντρου αποδεικνύουν γιατί η Δημοτική Αρχή δεν θέλει την παρουσία της ΑΡ.ΠΑ στα Ν.Π.. Είναι φανερό ότι δεν είμαστε αρεστοί και γινόμαστε ενοχλητικοί με τα στοιχεία και τις αποκαλύψεις που δημοσιοποιούμε, όταν έρχονται σε γνώση μας. Είναι άλλωστε αποκαλυπτικό το γεγονός ότι την προηγούμενη τετραετία, ενώ είχαν πει ότι θα μας ενημερώνουν για να παρακολουθούμε τις συνεδριάσεις του Δ.Σ. του Πνευμ. Κέντρου, μετά την πρώτη συνεδρίαση, που ζητήσαμε να δούμε τον ψηφισθέντα (με μόνο ένα κατά) προϋπολογισμό, δεν μας ειδοποίησαν ποτέ για τις επόμενες συνεδριάσεις.
Καταλαβαίνουμε τους λόγους που, ο κ. Χαρδαλιάς μας απέκλεισε καθώς και γιατί δεν ήθελε να περάσουν τα Νομικά Πρόσωπα στο Δήμο. Όμως, μας κάνει εντύπωση η στάση της Λαϊκής Συσπείρωσης (που στηρίζεται από το ΚΚΕ, όπως η ίδια τονίζει) που, παρότι αρχικά είπε να συμμετέχουν όλες οι παρατάξεις, στο τέλος ψήφισε την πρόταση Χαρδαλιά, λέγοντας ότι διεκδικεί μόνο για τον εαυτό της, αυτό που της ανήκει. Όταν όμως τα πράγματα γίνουν ακόμα πιο ολοκληρωτικά, τότε θα επικαλούνται τη δημοκρατική υποχρέωση των άλλων να τους υπερασπίσουν από τους αποκλεισμούς. Μετά από όλες αυτές τις μεθοδεύσεις η Στάση Βύρωνα αρνήθηκε τη συμμετοχή της στο Δ.Σ. του Αθλητισμού και του Πολιτισμού.
Δηλώνουμε ότι, όσο και αν η παράταξή του κ. Χαρδαλιά προχωρά σε αποκλεισμούς, για να μην συναντά εμπόδια στην άσκηση της αντιλαϊκής πολιτικής της, εμείς θα συνεχίσουμε τη δράση μας. Είναι πολύ γελασμένοι αν νομίζουν ότι με αυτούς τους τρόπους θα σταματήσουμε τις αποκαλύψεις. Αυτού του είδους οι ενέργειες δεν μας πτοούν, αντίθετα μας δείχνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο.
Ο αυταρχισμός, η καταστολή και η αντιλαϊκή πολιτική της δημ. αρχής δεν θα περάσουν.