22/2/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΡΕΙΑΣ "ΕΡΓΑΝΗ Α.Ε."

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΕΡΓΑΝΗ

Η Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα πληροφορήθηκε ότι στην εταιρεία Εργάνη Α.Ε., εταιρεία παραγωγής μπετόν στην περιοχή μας, οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες. Με πρόσχημα την πώληση της εταιρείας στην ΑΓΕΤ-LAFARGE, οι ιδιοκτήτες της εταιρείας θέλουν για να αυξήσουν τα κέρδη τους, να καρπωθούν και τους μισθούς των εργαζόμενων.
Συμπαραστεκόμαστε στους εργαζόμενους και στο Σωματείο τους και στηρίζουμε τον αγώνα και την κατάληψη των γραφείων της εταιρείας. Θα κάνουμε ότι μπορούμε για την ενημέρωση των κατοίκων του Βύρωνα και για να υπάρξει αλληλεγγύη στην πάλη τους.
Είναι παράλογο οι εργαζόμενοι να αποτελούν κάθε φορά την εύκολη λεία για εκμετάλλευση. Τον καιρό των κερδών να τους ζητούνται να βάλουν πλάτη για την «ανάπτυξη» των εταιρειών και τον καιρό των ζημιών να είναι τα θύματα που πρώτοι πληρώνουν τα σπασμένα. Ειδικά τώρα την περίοδο της κρίσης είναι φανερό ότι με όλα τα μέσα από κοινού τα αστικά κόμματα, οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ένωση, οι βιομήχανοι, εφοπλιστές, τραπεζίτες, όλο το κεφάλαιο και τα Μ.Μ.Ε. θέλουν να μας πείσουν ότι είναι μονόδρομος να υποβληθούμε σε θυσίες. Μόνο που στην άκρη του τούνελ πάλι αυτοί θα διατηρούν τα κέρδη τους και θα διαχειρίζονται τον πλούτο που παράγουν οι εργαζόμενοι και εμείς θα έχουμε χάσει τις δουλειές μας, τους μισθούς, τις συντάξεις, τα δικαιώματά μας. Όπως αυτοί είναι ενωμένοι, έτσι και εμείς μόνο ενωμένοι θα μπορέσουμε να υπερασπίσουμε τα δικαιώματά μας.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΟΥΣ
ΓΙΑ ΦΤΗΝΗ, ΑΝΑΣΦΑΛΗ ΕΡΓΑΣΙΑ και ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ.

• Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι τις όποιες αλλαγές στο ιδιοκτησιακό καθεστώς της ΕΡΓΑΝΗ Α.Ε..
• Οι εργαζόμενοι της Εργάνη Α.Ε. να πληρωθούν όλα τα δεδουλευμένα.
• Καμιά επιβαρυντική αλλαγή στο εργασιακό καθεστώς και τα δικαιώματα των εργαζόμενων. Καμιά απόλυση.
ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΜΕ ΤΑ ΙΔΙΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ
22/2/2010