30/1/10

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΔΙΚΤΥΟ ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ


Την περίοδο που σύσσωμοι κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ, κεφάλαιο, κράτος, ΜΜΕ, Ευρωπαϊκή Ένωση προωθούν και στηρίζουν την αντιδραστική πολιτική για περικοπές σε εργατικά δικαιώματα, μισθούς, συντάξεις, κοινωνικές δαπάνες στο όνομα εξόδου από την κρίση, έχουμε ένα ακόμα περιστατικό ακροδεξιάς επιθετικότητας.

Ο βουλευτής Μ.Βορίδης του ΛΑΟΣ, του κόμματος, που έχει εκπρόσωπο τύπου ένα φυγόστρατο, αλλά κόπτεται υπέρ ανδρείας-τιμής-αρετής και πρωτοστατεί στην πατριδοκαπηλεία έκανε στη βουλή επερώτηση για τη δράση του δικτύου Σπάρτακος. Το δίκτυο Σπάρτακος από κοινού με την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων αγωνίζονται για τη διεκδίκηση των δικαιωμάτων και την υπεράσπιση της αξιοπρέπειας των στρατευμένων.

Ο Μ. Βορίδης στην επερώτηση προς τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας αναφέρει ότι «Σύμφωνα με πληροφορίες που πρόσφατα δημοσιεύτηκαν στην εβδομαδιαία εφημερίδα «Στόχος», κατά τις ημερομηνίες της τελευταίας κατάταξης στο Κέντρο Εκπαιδεύσεως Νεοσυλλέκτων της Τρίπολης μέλη της ακροαριστερής ομάδας «Δίκτυο Σπάρτακος», έλαβαν θέση στους χώρους εκτός των στρατοπέδων προκειμένου να «ενημερώσουν» με φυλλάδια τους νεοσύλλεκτους για τα δικαιώματά τους και τη στρατιωτική θητεία.» Και η επερώτηση καταλήγει να ρωτά αν : «1. Έλαβε γνώση το Υπουργείο για την κυκλοφορία των φυλλαδίων αυτών εντός και εκτός των στρατοπέδων κατάταξης και αν όχι, γιατί; 2. Είναι αποδεκτή η πρακτική της «ενημέρωσης» με φυλλάδια τέτοιου περιεχομένου εκτός των στρατοπέδων κατάταξης νεοσυλλέκτων και αν όχι, με ποια μέτρα αντιμετωπίστηκε από τη Διοίκηση του στρατοπέδου;
3. Επιτρέπεται η προπαγάνδιση οποιασδήποτε ιδέας με τον τρόπο αυτόν, από οποιαδήποτε οργάνωση ή ομάδα επιθυμεί να «ενημερώσει» για θέματα θητείας τους νεοσύλλεκτους;»

Σημειώνουμε ότι ο Στόχος είναι εφημερίδα με νεοφασιστικό-ρατσιστικό περιεχόμενο και καλέσματα για αντίστοιχη δράση. Παράλληλα με στόχο το Δίκτυο Σπάρτακος και την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων από διάφορες κρατικές και παρακρατικές υπηρεσίες έχουμε παρακολουθήσεις, υβριστικά μηνύματα και τηλεφωνήματα, διαρροή πληροφοριών σχετικά με παρακολούθηση από την ΕΥΠ κ.α.
Είναι φανερό ότι η Ακροδεξιά αποθρασύνεται. Λίγο καιρό πριν άφησαν περιτώμματα και έγραψαν τα σύμβολα τους στην πλάκα που έχει τοποθετηθεί στο χώρο που οι φασίστες στην Πάτρα δολοφόνησαν τον καθηγητή Νίκο Τεμπονέρα. Επιτίθενται σε μετανάστες, εισβάλλουν σε εκδηλώσεις αριστερών πολιτικών οργανώσεων, ξυλοκοπούν διαδηλωτές σε αντιρατσιστικές συγκεντρώσεις. Τώρα και μέσα στη Βουλή αμφισβητούν το συνταγματικό δικαίωμα της διακίνησης υλικού.

Η ακροδεξιά δράση πάει μαζί η επιχείρηση επιβολής της βάρβαρης ταξικής πολιτικής που συμφωνούν ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΛΑΟΣ-Ε.Ε.-Εργοδότες, προκειμένου να αφαιρέσουν κάθε δικαίωμα των εργαζομένων, με την επιδίωξη να στραγγαλίσουν κάθε λαϊκή ελευθερία!

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στο δίκτυο Σπάρτακος και την Επιτροπή Αλληλεγγύης Στρατευμένων
Καταδικάζουμε τις επιθέσεις εναντίον τους.
Καλούμε τους στρατευμένους να διεκδικούν τα δικαιώματά τους και να έχουν ψηλά το κεφάλι στο στρατό.
Υπερασπίζουμε το δικαίωμα στην ενημέρωση, τη ελεύθερη διακίνηση ιδεών μέσα και έξω από το στρατό.



ΓΕΝΑΡΗΣ 2010