5/6/13

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ



ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

Η κυβέρνηση με νομοσχέδιο που κατατέθηκε από τον αρμόδιο υπουργό Μανιτάκη, για τη δημόσια διοίκηση, προωθεί την υλοποίηση των μνημονίων με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. για τις απολύσεις στο δημόσιο και τη συρρίκνωση κοινωνικών υπηρεσιών. Συγκεκριμένα μεθοδεύουν φόρμουλα μέσω διάταξης του νομοσχέδιου να μπορούν να καταργούν ή να συγχωνεύουν Ν.Π.Δ.Δ. ή να τα μετατρέπουν σε Ν.Π.Ι.Δ. με προεδρικό διάταγμα. Αυτό οδηγεί στην κατάργηση υπηρεσιών και ανοίγει το δρόμο για απολύσεις χιλιάδων εργαζομένων. Έτσι θα υλοποιήσουν το διακηρυγμένο στόχο τους για 2.000 απολύσεις και 12.500 διαθεσιμότητες μέχρι το καλοκαίρι.
Δεν είναι μόνο ότι χιλιάδες άνθρωποι θα χάσουν τη δουλειά τους και θα προστεθούν στο 1,5 εκατομμύριο ανέργους, αλλά ταυτόχρονα προωθείται και  το κλείσιμο δημόσιων και δημοτικών υπηρεσιών με κοινωνικό ρόλο, που σήμερα καλύπτουν βασικές ανάγκες των κατοίκων. Θέλουν, συρρικνώνοντας το δημόσιο, να παραχωρήσουν υπηρεσίες και πεδίο δράσης στους ιδιώτες επιχειρηματίες, αλλά ακόμα και ό,τι μείνει στο δημόσιο να λειτουργεί με ανταποδοτικότητα, δηλαδή με πρόσθετο κόστος για τους κατοίκους και άρα να υπάρξει και έμμεση ιδιωτικοποίηση.
 Η Αριστερή Παρέμβαση είχε έγκαιρα επισημάνει στους εργαζόμενους στο δήμο και είχε τοποθετηθεί και στο δημοτικό συμβούλιο στις 28/11/2012, ότι οι λίστες για διαθεσιμότητες, ήταν μόνο η μια πλευρά και ότι η κυβέρνηση θα μεθόδευε τις απολύσεις και μέσα από την κατάργηση υπηρεσιών, οργανισμών και νομικών προσώπων. Για αυτό λέγαμε ότι δεν αρκούσε μόνο η δήλωση εναντίωσης στις λίστες και ένα ομόφωνο ψήφισμα, αλλά ήταν επιτακτικό να εναντιωθούμε και στην κατάργηση θέσεων και υπηρεσιών και είχαμε ζητήσει να δεσμευτεί και για αυτό η δημ. αρχή, αλλά δεν είχαμε εισακουστεί. Τονίζαμε ότι :. «Η κυβέρνηση έχει βρει αρκετά κόλπα για να εφαρμόσει την πολιτική της και να μειώσει τον αριθμό των εργαζόμενων. Εκτός από την εφεδρεία και τις διαθεσιμότητες, έχει βρει την αξιολόγηση, την κατάργηση οργανισμών, την κατάργηση των οργανικών θέσεων, την ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών και λειτουργιών των δήμων..»
 Σήμερα, δυστυχώς, οι προβλέψεις μας επαληθεύτηκαν. Όλοι πρέπει να πάρουν θέση. Η Αριστερή Παρέμβαση στηρίζει με όλες τις δυνάμεις τους αγώνες των εργαζόμενων στο δήμο Βύρωνα. Η πολιτική της κυβέρνησης που υπαγορεύεται από την Ε.Ε., το Δ.Ν.Τ. και την Ε.Κ.Τ. και τα συμφέροντα των ισχυρών του χρήματος ισοπεδώνει κάθε εργατικό δικαίωμα, καταργεί δημοκρατικά δικαιώματα, όπως την απεργία και βάζει στο γύψο τους εργαζόμενους. Η πολιτική αυτή υιοθετείται από τη δημοτική αρχή του Βύρωνα, που υποστηρίζει και εκθειάζει την πολιτική της Ε.Ε.. Αυτό τελικά έχει ως αποτέλεσμα τη «συμμόρφωση προς τις υποδείξεις», την υποβάθμιση των υπηρεσιών του δήμου  προς τους κατοίκους, την περικοπή των μισθών και απολύσεις εργαζόμενων.  Επανερχόμαστε στους στόχους, που εδώ και χρόνια προβάλλουμε ως αναγκαίους, όταν τονίζαμε ότι έπρεπε να μη μείνει εκτός δήμου κανένα Ν.Π. και όλα να περάσουν στο δήμο μαζί με τους εργαζόμενους και η δημοτική αρχή για τους δικούς τους λόγους ενεργούσε αντίθετα.
·             Απαιτούμε και διεκδικούμε εδώ και τώρα την ενσωμάτωση των Νομικών Προσώπων και των εργαζομένων τους στο δήμο.
·             Απαιτούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Καμιά κατάργηση θέσης, καμιά απόλυση.
·             Προσλήψεις τώρα για να καλυφτούν οι ανάγκες. Λιγότερες ώρες δουλειά, δουλειά για όλους.
·             Αγωνιστικό Μέτωπο όλων των εργαζόμενων και πληττόμενων στρωμάτων για την ανατροπή αυτής της πολιτικής και όσων την εφαρμόζουν.


Ιούνιος 2013