11/12/12

ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΔΗΜΟΥ & ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ



                    ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Βυρωνιώτισσες και Βυρωνιώτες,
Στο δήμο μας τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά. Οι κάτοικοι υποφέρουν, όπως και όλος ο λαός, από τα κυβερνητικά μέτρα. Ανεργία, φοροληστεία, ακρίβεια, περικοπές μισθών και συντάξεων μας οδηγούν στην εξαθλίωση, για να προστατευθούν οι τοκογλύφοι, οι τράπεζες, η οικονομική ολιγαρχία, τα αρπακτικά. Τα αποτελέσματα της κυβερνητικής πολιτικής γίνονται ορατά στην περιοχή μας και με την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας, το σταδιακό κλείσιμο της εφορίας, τη συγχώνευση των παραρτημάτων του ΕΟΠΥΥ, τη μεταφορά του ΙΚΑ, τη συγχώνευση τμημάτων στα σχολεία, τον αποκλεισμό νηπίων από τους παιδικούς σταθμούς. 

ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΜΑΖΙ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΑΣΜΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ  ΧΑΡΔΑΛΙΑ
· Έχουν χρεοκοπήσει τη χώρα με δάνεια που τα καρπώθηκαν οι ημέτεροι και οι τραπεζίτες και έχουν δέσει το λαό στα δεσμά των τοκογλύφων, της Ε.Ε., του Δ.Ν.Τ. και της Ε.Κ.Τ.
· Ο δήμος είναι σε καθεστώς χρεοκοπίας και από τους πιο υπερχρεωμένους. Βρίσκεται σε επιτήρηση «εξυγίανσης» και συνεχίζει να δανείζεται με επαχθείς όρους, ενώ με το 3ο μνημόνιο μπαίνει υποχρεωτικά σε «παρατηρητήριο» & πρόγραμμα περικοπών που επιβάλλει το μάρμαρο να πληρώσουν οι κάτοικοι.
· Έχουν οδηγήσει στην ανεργία εκατομμύρια στον ιδιωτικό τομέα και ξεκινούν απολύσεις στο δημόσιο.
· Δεν δεσμεύεται ότι δεν θα δεχτεί κατάργηση υπηρεσιών και οργανικών θέσεων, που και αυτό φέρνει απολύσεις, παρά τις φραστικές καταδίκες των μνημονίων.
· Επιβάλλουν άδικους και  δυσβάσταχτους φόρους στους πολλούς και νομοθετούν φοροαπαλλαγές και χάρισμα χρεών για τους μεγαλοκαρχαρίες.
· Μετατρέπεται σε φορομπήχτη για τους κατοίκους με δημοτικά τέλη που παραμένουν πανάκριβα, παρά την απόσυρση, μετά τους αγώνες που έγιναν, της τεράστιας αύξησης που υποστήκαμε επί 3 χρόνια. Προωθεί την ανταποδοτικότητα στις υπηρεσίες.
· Περικόπτουν μισθούς, συντάξεις, επιδόματα ανεργίας και συρρικνώνουν ασφαλιστικές καλύψεις.
· Χρωστάει αμοιβές δύο χρόνων σε εργαζόμενους στον Οργανισμό Πολιτισμού. Καθυστερεί να πληρώσει τους εργαζόμενους του δήμου.
· Διαλύουν δημόσια παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πρόνοια.. Δεν αποδίδουν τα χρήματα που απαιτούνται για τη σωστή λειτουργία τους.
· Δεν αποδίδει στις σχολικές επιτροπές τα χρήματα της  κρατικής επιχορήγησης για τα σχολεία. Άφησε έξω από τους παιδικούς σταθμούς νήπια.  Τα  ΚΑΠΗ υπολειτουργούν,
· Δεν καλύπτουν τις υποχρεώσεις τους σε ασφαλιστικά ταμεία, νοσοκομεία, παιδεία, δήμους, μικροεπαγγελματίες.
· Παρακρατεί για μέρες τις ασφαλιστικές εισφορές και τις δόσεις των δανείων των εργαζόμενων. Δεν πληρώνει τα χρωστούμενα στους μικροεπαγγελματίες της περιοχής, οδηγώντας τους σε ασφυξία.
· Θεσμοθετούν το δουλεμπόριο μέσω ΜΚΟ
· Συμπράττει με ΜΚΟ για προσλήψεις με μισθούς πείνας.
· Βγάζουν στο σφυρί τη δημόσια περιουσία, το νερό, το φυσικό πλούτο, τις πηγές ενέργειας. Χαρίζουν τράπεζες. Ξεπουλούν λιμάνια, αεροδρόμια, ακτές, δάση.
· Παραχωρεί στους επιχειρηματίες δημοτικούς χώρους για ιδιωτικά παρκινγκ και ετοιμάζει την εκχώρηση σε επιχειρηματίες της διασκέδασης δημόσιων χώρων μέσα στα 2 μοναδικά άλση (Αγ. Τριάδας & Ανάληψης)
· Προσλαμβάνουν με αποζημιώσεις εκατομμυρίων εξωτερικές εταιρείες νομικών και οικονομικών συμβούλων για τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις
· Προσλαμβάνει εταιρείες συμβούλων για αξιολόγηση κόστους, επικοινωνία, δημόσιες σχέσεις και μελέτες. Επιβαρύνει το δήμο με πρόστιμα 300.000 € από το ΣΔΟΕ για τη διαχείριση των χρημάτων του Φεστιβάλ Βράχων.
· Διαλύουν κάθε δημόσια υποδομή και κοινωφελή υπηρεσία.
· Υποβαθμίζει την καθαριότητα, την προστασία του περιβάλλοντος και του πρασίνου. Δεν στηρίζει τον πολιτισμό, τον ερασιτεχνικό αθλητισμό και δημιουργία. Τα σχολεία, οι δημόσιοι χώροι, το πράσινο  δεν συντηρούνται.
· Και όσα έργα έγιναν τα προηγούμενα χρόνια ήταν κυρίως για την κερδοφορία του κεφαλαίου (Ολυμπιάδα, Αττική οδός, αεροδρόμιο) και δευτερευόντως για τις ανάγκες.
· Έργα βιτρίνας, αμφίβολης ποιότητας και χρησιμότητας, συνήθως προεκλογικά (αναπλάσεις) και υπερτιμημένα (στίβος, ασφαλτοστρώσεις, μηχανολογικός εξοπλισμός, παιδικός σταθμός Γρανικού). Και όχι έργα υποδομών ( πχ με τη πρώτη νεροποντή οι δρόμοι πλημυρίζουν). Κανένας νέος δημόσιος χώρος για τις ανάγκες των κατοίκων.
· Άλλα τάζουν προεκλογικά και άλλα κάνουν μετεκλογικά. Πριν έλεγαν ότι θα μείωναν το χρέος, τώρα το αυξάνουν, ότι τα μέτρα τους θα φέρουν πτώση της ανεργίας και έφεραν αύξηση.
Οι χορτάτοι δεν ρίχνουν πια ούτε ψίχουλα από το τραπέζι για να ξεγελάσουν τους πεινασμένους.  
· Προεκλογικά έταζε «Το μετρό στο Βύρωνα» και «Τη μεγαλύτερη πράσινη διαδρομή της Ευρώπης»,μετά παραδίδει καθυστερημένα ένα σχολικό κτίριο και ετοιμάζει ένα κολοβό υπερτιμημένο κολυμβητήριο, αφού μας χρέωσε για αποζημιώσεις με την ακύρωση του άλλου. Τώρα, τρέχει μόνο πίσω από τις πρωτοβουλίες των πολιτών και έρχεται δεύτερος είτε στις διεκδικήσεις για το Κέντρο Υγείας, είτε για φτηνά αγροτικά προϊόντα. Ενώ, η στήριξη των οικονομικά αδύναμων επαφίεται στις συλλογικότητες της περιοχής.
· Αντικαθιστούν τις θέσεις εργασίας, τους αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις με την προβολή της φιλανθρωπίας των συζύγων όσων θησαυρίζουν στις πλάτες μας.
· Αντί για κοινωνική μέριμνα και πρόνοια έχουμε ανέξοδες υποσχέσεις για προγράμματα «Στηρίζω», κοινωνικά παντοπωλεία, φαρμακεία, που μάλιστα δεν προχωρούν. Ακόμα και την απόφαση για  δικαστική υποστήριξη μόνο των ευπαθών ομάδων από τα χαράτσια της ΔΕΗ, δεν την προχώρησε.  

ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΛΑ ΑΥΤΑ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ  ΧΑΡΔΑΛΙΑ
· Χρησιμοποιούν βουλή και δικαστήρια, μόνο για να επικυρώνουν τις αποφάσεις τους με την τρόικα. Όταν δεν τους συμφέρουν, δεν σέβονται και προσπερνούν, όπως με την απόφαση για το χαράτσι μέσω της ΔΕΗ.
· Το δημοτικό συμβούλιο απλά επικυρώνει όσα υποχρεωτικά χρειάζεται να τεθούν και έχει προαποφασίσει η δημ. αρχή που, ελέω εκλογικού νόμου, έχει το 60% των εδρών.
· Συκοφαντούν τους εργαζόμενους (συντεχνίες, τεμπέληδες) με σύμμαχο τα ΜΜΕ και τα παπαγαλάκια τους,  με σκοπό να τους διασπούν και να περνούν την πολιτική τους.
· Συκοφαντεί τους κατοίκους ότι υποκινούνται από κόμματα, με τις αραχνιασμένες συνταγές, που ανακαλύπτουν πίσω από κινητοποιήσεις, όχι τα προβλήματα που οι ίδιοι δημιουργούν, αλλά κάποιο εξωτερικό δάκτυλο.
·   Επαναφέρουν τη μισαλλοδοξία και τη θεωρία των 2 άκρων, ταυτίζοντας τους μαχητικούς αγώνες με τη φασιστική βία, ώστε να αποπροσανατολίζουν και να καθηλώνουν. Οι ναζιστικές συμμορίες, όπως η Χ.Α. είναι εργαλείο του συστήματος και μαζί με την κυβέρνηση δουλεύουν ενάντια στο λαό. 
· Χρησιμοποιεί τη θεωρία των 2 άκρων και βρίζει τους εργαζόμενους που αντιδρούν ως χρυσαυγίτες και τους κατοίκους που διεκδικούν ως τραμπούκους, χαφιέδες και τις κινητοποιήσεις τους ως φασιστικές.
·  Και όταν τα ιδεολογήματά τους δεν πιάνουν χρησιμοποιούν την κρατική καταστολή των κινητοποιήσεων με χημικά, επιθέσεις των ΜΑΤ, αστυνομοκρατία.
·  Με πρωτοφανή ενέργεια στα χρονικά του δήμου καλεί αστυνομία, ομάδα δέλτα, εισαγγελέα και ΓΑΔΑ για να κάνει με κλειστές πόρτες τις δημόσιες, ανοικτές δημοπρασίες για τα αναψυκτήρια.  
· Κυβερνητικοί και παρακρατικοί μηχανισμοί προσπαθούν με κάθε μέσο να περάσουν την πολιτική τους ασκώντας, ακόμα και σωματική βία.
· Ακόμα και μέσα στο δημαρχείο ο δημ. σύμβουλος του Χαρδαλιά, Ρεϊζίδης, τραυματίζει στο κεφάλι (4 ράμματα) τον εκπρόσωπο της Αριστερής Παρέμβασης, Σταύρο Τζιορτζιώτη, γιατί δήλωσε διαφωνία με την πολιτική τους.
· Διώξεις, απειλές διώξεων και απολύσεων,  ποινικοποίηση των αγώνων είναι στην ημερήσια διάταξη.
· Αγωγές ενάντια σε όσους αποκαλύπτουν ή αντιδρούν στην πολιτική του. Μηνύσεις για τους κατοίκους που κινητοποιούνται.  Απειλές για όσους ζητούν οικονομικά στοιχεία από τις διάφορες επιτροπές.  

Βυρωνιώτες, Βυρωνιώτισσες,
Δεν πάει άλλο με αυτή την πολιτική που ξεθεμελιώνει τις ζωές μας. Απαιτείται  να αντισταθούμε.
Ως Αριστερή Παρέμβαση Πολιτών Βύρωνα, θα συνεχίσουμε την προβολή των θέσεων μας, τη διατύπωση και δημόσια της ριζικής μας αντίθεσης με την ασκούμενη πολιτική της δημοτικής αρχής, την ανάδειξη των ταξικών και οικονομικών συμφερόντων που υπηρετεί,  την αποκάλυψη των συγκλίσεων της με την κυβερνητική πολιτική των μνημονίων, της Ε.Ε. και του Δ.Ν.Τ, την ενασχόλησή μας με τα προβλήματα και τη στήριξη των δίκαιων διεκδικήσεων των κατοίκων.
Καλούμε τους κατοίκους, ειδικά σε αυτές τις συνθήκες, να οργανώσουν την πάλη τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους και να διεκδικήσουμε όλοι μαζί την κάλυψη των αναγκών τους, μέσα από τις συλλογικότητες της πόλης μας. Μόνος δρόμος είναι ο δρόμος του αγώνα για την ανατροπή αυτών των πολιτικών.
ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙ ΤΕΡΜΑ ΣΤΟ ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟ
ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΠΛΟΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΑΝΗΚΕΙ
ΓΕΝΙΚΟΣ ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ ΤΩΡΑ – ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ