23/12/11

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Νεαπόλεως 25, http://aristeriparemvasivyrona.blogspot.com, arpa_vyrona@yahoo.gr


Δεκέμβριος 2011

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ

ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ



Για μια ακόμα φορά οι εργαζόμενοι στο Δήμο Βύρωνα δεν πληρώνονται στην ώρα τους. Μόνο που αυτή η φορά δείχνει ότι θα είναι η αρχή μιας γενικότερης στάσης πληρωμών του κεντρικού κράτους και των δήμων προς τους εργαζόμενους, τους συνταξιούχους, τους άνεργους. Την ίδια ώρα λεφτά υπάρχουν για την ενίσχυση των τραπεζών και την εξόφληση των ξένων τοκογλύφων δανειστών. Η προτεραιότητα των κεντρικών και τοπικών αρχόντων δεν είναι οι εργαζόμενοι, αλλά η ικανοποίηση των ισχυρών του χρήματος. Το 52% των δαπανών του προϋπολογισμού του 2012 προβλέπεται να πάει σε αυτούς και όχι για μισθούς συντάξεις, κοινωνικές υπηρεσίες.

Οι εργαζόμενοι στο δήμο, στους παιδικούς σταθμούς και στον πολιτιστικό και αθλητικό οργανισμό ταλαιπωρούνται και ζουν με τη συνεχή αβεβαιότητα αν και πότε θα πάρουν τους μισθούς τους.
Η δημοτική αρχή έχει την ευθύνη για αυτή την κατάσταση. Μέχρι πρόσφατα διαβεβαίωναν ότι όλα βαίνουν καλώς και κατήγγειλαν ως ανυπόστατες τις αναφορές μας ότι ο δήμος με αυτή την πολιτική (των δαπανών για έργα βιτρίνας και επικοινωνία και του συνεχούς υπερδανεισμού) οδεύει στη χρεοκοπία. Στήριξε και στηρίζει αυτή την πολιτική, ψηφίζει τον Καλλικράτη και υλοποιεί κατά γράμμα τα μέτρα της λιτότητας, της ιδιωτικοποίησης, των περικοπών στα εργατικά δικαιώματα, της ελαστικοποίησης της εργασίας, της διάλυσης των κοινωνικών υπηρεσιών.

Μπροστά στις γιορτές, αντί οι εργαζόμενοι να πληρωθούν κανονικά τους ήδη κουτσουρεμένους μισθούς τους, τους επιβάλλονται αναδρομικά όλες οι αναδρομικές κρατήσεις των περικοπών του «ενιαίου μισθολόγιου» και γίνεται η παρακράτηση των νέων φόρων. Ώστε υπάρχουν εργαζόμενοι που πήραν το 15θήμερο κάτω από 100 ευρώ. Και δεν φτάνουν αυτά, αλλά τώρα δεν πληρώνονται ούτε το 2ο 15θήμερο του Δεκεμβρίου. Πως θα περάσουν τις γιορτές; Τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι τα χειρότερα των τελευταίων χρόνων.

Και αυτή η κατάσταση δεν είναι μόνο στο δήμο Βύρωνα. Παντού όπου ακολουθούνται αυτές οι πολιτικές σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έχουμε τα ίδια. Όταν προτεραιότητα είναι τα κέρδη και η ευημερία των καπιταλιστών ο λαός βυθίζεται στη φτώχεια. Οι φόροι και τα χαράτσια εξανεμίζουν τους κουτσουρεμένους μισθούς και τις συντάξεις. Η νέα κυβέρνηση του τραπεζίτη Παπαδήμου με το «σοσιαλιστικό» ΠΑΣΟΚ, το εθνικιστικό ΛΑΟΣ, τη συντηρητική Ν.Δ., είναι κομμάτια του ίδιου πολιτικού συστήματος, που αλληλοσυμπληρούμενα με τα ΜΜΕ και την Ε.Ε. των Μέρκελ, Σαρκοζί, που συνεδριάζουν από κοινού με τους εκπρόσωπους των «αγορών», με στόχο και σχέδιο να λιώσουν τα εργατικά και λαϊκά δικαιώματα και να εξασφαλίσουν την πολιτική και οικονομική εξουσία των κεφαλαιοκρατών.

Δεν υπάρχει άλλη λύση από το να ξεσηκωθούμε και να απαιτήσουμε και να επιβάλλουμε το δίκηο. Είμαστε οι πολλοί, είναι μια ισχνή μειοψηφία. Αυτοί φοβούνται μην εξεγερθούμε.

Συλλογικά και οργανωμένα, ξεπερνώντας τους διαχωρισμούς των προηγούμενων χρόνων (δημόσιου-ιδιωτικού τομέα, εργαζόμενοι-άνεργοι, εν ενεργεία και συνταξιούχοι, έλληνες και μετανάστες) όλοι μαζί να παλέψουμε για τα δικαιώματά μας.

Απαιτούμε :

- Προτεραιότητα στις εργατικές ανάγκες. Να πληρώνονται στην ώρα τους και στο ακέραιο οι εργαζόμενοι στο δήμο και παντού.

- Να καταργηθούν τα χαράτσια και κάθε άλλη κλοπή των μισθών και των συντάξεων μέσω των φόρων και της αύξησης των τιμών.

- Να μην πληρωθεί το χρέος.

- Να ανατρέψουμε όσους τους στηρίζουν και ασκούν την ίδια πολιτική.



Ο κόσμος της δουλειάς μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την εξουσία όσων τον εκμεταλλεύονται.



ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ - ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΤΟΥΣ

ΑΝΥΠΑΚΟΗ - ΝΑ ΦΥΓΟΥΝ ΟΛΟΙ - ΠΑΣΟΚ, Ν.Δ., ΛΑΟΣ, Ε.Ε., Δ.Ν.Τ.

Η ΤΑΞΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ – Ο ΑΓΩΝΑΣ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΗΣ ΝΙΚΗΣ