3/6/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΑΖΑ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ
ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ - ΝΑ ΦΤΑΣΕΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ



Βυρωνιώτισσες, Βυρωνιώτες,

Η δολοφονική πειρατεία που πραγματοποίησε το Ισραήλ σε βάρος των πλοίων του "στόλου της ελευθερίας" (ανάμεσά τους και δύο ελληνικά), που έπλεεαν στα διεθνή χωρικά ύδατα, η απαγωγή, η φυλάκιση, οι ανακρίσεις και τα βασανιστήρια σε βάρος των ακτιβιστών αποδεικνύουν για μια ακόμα φορά το εγκληματικό πρόσωπο του κράτους φύλακα της νέας τάξης πραγμάτων στην περιοχή της Μεσογείου.

Η διεθνής αποστολή, που περιλάμβανε και 36 έλληνες, με στόχο να μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια στη Λωρίδα της Γάζας, σπάζοντας το βάρβαρο αποκλεισμό των Παλαιστινίων, χάλαγε τα σχέδια του ισραηλινού κράτους που θέλει την υποταγή και την εξόντωση των Παλαιστινίων. Το σιωνιστικό κράτος, φύλακας της νέας τάξης πραγμάτων στην περιοχή της Μεσογείου, χρόνια τώρα προσπαθεί να επιβάλλει τη μονοκρατορία του στην περιοχή με τον κατακερματισμό των παλαιστινιακών εδαφών, το χρόνιο αποκλεισμό της Γάζας, την εκδίωξη των Παλαιστινίων από τα κατεχόμενα, τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, τους εποικισμούς, τα τείχη, την καταστροφή των υποδομών, την πείνα, την ανεργία που συνδυάζονται με τους πολέμους, τις σφαγές, την καταστολή, τα τανκς, τις δολοφονίες αμάχων και τις πυκνές φονικές στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραηλινού κράτους.

Το μακέλεμα των ακτιβιστών και η ληστεία της ανθρωπιστικής βοήθειας έχουν πλάτες στη στάση των ιμπεριαλιστικών οργανισμών του ΝΑΤΟ, της Ε.Ε., ακόμα και στην ουδετερότητα που κρατά το συμβούλιο ασφαλείας του ΟΗΕ με την αμφίσημη ανακοίνωσή του. Το Ισραήλ ασκεί αυτή την πολιτική γιατί έχει στήριξη από τις ΗΠΑ και τις κυβερνήσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η ελληνική κυβέρνηση και αυτή και οι προηγούμενες έχουν ευθύνες γιατί συνεργάζονται με το κράτος-τρομοκράτη. Όταν το Δεκέμβρη του 2008 έγινε η εισβολή του Ισραήλ στη Γάζα υπέγραφαν συμφωνίες ανάπτυξης των εμπορικών-οικονομικών σχέσεων. Στη συνέχεια έκαναν προμήθειες στρατιωτικού υλικού από το Ισραήλ, ενώ τώρα για μια ακόμα φορά έκαναν κοινές στρατιωτικές ασκήσεις. Χαρακτηριστική είναι η στάση τους και μετά την επίθεση. Παρότι δεν επετράπει άμεσα ο πρέσβης να επισκεφθεί τους φυλακισμένους έλληνες, δεν έγινε καμιά ανάκλησή του. Η χλιαρή και αμφιλεγόμενη ανακοίνωση της κυβέρνησης δεν εκφράζει τις διαθέσεις αλληλεγγύης του ελληνικού λαού απέναντι στους Παλαιστίνιους.

Κορύφωση της φιλοϊσραηλινής στάσης της ελληνικής κυβέρνησης είναι η πρωτοφανούς έκτασης επίθεση τη Δευτέρα 31/5 σε όσους είχαν συγκεντρωθεί στην Ισραηλινή Πρεσβεία για να διαμαρτυρηθούν για την επίθεση στα πλοία. Με δακρυγόνα, χημικά, ξύλο, ασφαλίτες προβοκάτοτες και μεγαλύτερη βιαιότητα από ότι είχε χρησιμοποιηθεί ενάντια σε διαδηλώσεις όλων των τελευταίων χρόνων διέλυσε τη συγκέντρωση και επιτειθόταν με τα ΜΑΤ σε όλη τη διάρκεια και το μήκος της πορείας που συγκροτήθηκε προσπαθώντας να φτάσει στη Βουλή. Αποτέλεσμα 29 διαδηλωτές χρειάστηκε να μεταφερθούν στα νοσοκομεία από τα κτυπήματα της αστυνομίας. Η όλη στάση της ελληνικής κυβέρνησης καταγράφεται ως μια ακόμα μαύρη σελίδα στις πράξεις του τελευταίου διαστήματος.

Απαιτούμε :
 ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΙΧΜΑΛΩΤΩΝ.
 ΝΑ ΦΤΑΣΟΥΝ ΤΑ ΠΛΟΙΑ ΚΑΙ Η ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΤΗ ΓΑΖΑ.
 ΝΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΤΕΙ Ο ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΣ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ.
 ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΤΩΡΑ Η ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ.
 ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ και ΕΜΠΟΡΙΚΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΙΣΡΑΗΛ.
 ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ Η ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΩΝ ΣΙΩΝΙΣΤΩΝ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΚΛΗΘΕΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΠΛΩΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΟ ΙΣΡΑΗΛ.
 ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ, ΕΝΙΑΙΟ, ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΚΡΑΤΟΣ.
1/6/2010