24/3/10

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Νεαπόλεως 25, http://aristeriparemvasivyrona.blogspot.com, arpa_vyrona@yahoo.gr


ΠΛΟΥΤΟΣ ΥΠΑΡΧΕΙ
Όσα προβλέπονται στο Πρόγραμμα Σταθερότητας και Ανάπτυξης, που ψηφίστηκαν στη βουλή από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και το ΛΑΟΣ, ενώ έχουν την ουσιαστική στήριξη της Ν.Δ, αποτελούν βαθιές αντεργατικές, αντιλαϊκές και τελικά αντικοινωνικές τομές. Επιβάλλονται με σειρά νόμων για: φορολογικό, ασφαλιστικό, εξάπλωση των ελαστικών εργασιακών σχέσεων, απελευθέρωση των απολύσεων, παιδεία, κ.α..
Υλοποιούν τις βλέψεις βιομηχάνων, εφοπλιστών, τραπεζιτών, μεγαλέμπορων και τις επιταγές της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Δ.Ν.Τ. για απόλυτη εξαθλίωση των εργαζόμενων, των συνταξιούχων, της νεολαίας. Στο όνομα της κρίσης, του δημόσιου ελλείμματος και χρέους, θέλουν όχι μόνο να διατηρήσουν τα κέρδη τους και την εξουσία τους με μια νέα αναδιανομή του πλούτου υπέρ των κατεχόντων, αλλά να πετύχουν την πλήρη υποταγή των εργαζόμενων, την αφαίρεση κάθε δυνατότητας συλλογικής διεκδίκησης, το πισωγύρισμα σε ένα κοινωνικό και εργασιακό μεσαίωνα, να επιβάλουν συνθήκες άγριας εκμετάλλευσης και να διαιωνίσουν την κοινωνική και οικονομική ανισότητα.
ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑΖΟΥΝ
Τα μέτρα είναι βαθιά ταξικά και αφορούν όλους και όχι μια μερίδα εργαζόμενων. Έχουμε αύξηση του ΦΠΑ στα είδη πρώτης ανάγκης -ακόμα και στα τρόφιμα-, αύξηση του φόρου στα καύσιμα, πάγωμα συντάξεων, κατάργηση του αφορολόγητου για μισθωτούς και συνταξιούχους, μείωση των δημόσιων δαπανών για παιδεία, υγεία, πρόνοια, μείωση μισθών των δημόσιων υπαλλήλων, αντεργατικό κύμα και στον ιδιωτικό τομέα που μαστίζεται από τις απολύσεις, τις υποχρεωτικές αργίες, τις μειώσεις ωραρίου με αντίστοιχες μειώσεις μισθών, φορολόγηση ακόμα και της αποζημίωσης για απόλυση. Όλα αυτά ενώ ταυτόχρονα διογκώνεται η ανεργία και εξαπλώνεται η φτώχεια.
Οι φτωχοί γίνονται φτωχότεροι και οι πλούσιοι πλουσιότεροι με τη μείωση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των Α.Ε. σταδιακά στο 20%, τις κάθε είδους φοροαπαλλαγές, την επιδότηση των ασφαλιστικών εισφορών για τις επιχειρήσεις, τις επιδοτήσεις για τις επενδύσεις τους. Τελικά, ενώ το έλλειμμα και το χρέος δημιουργήθηκαν από τις χαριστικές επιδοτήσεις και τις φοροαπαλλαγές του κεφαλαίου, από την κλοπή της δημόσιας περιουσίας προς όφελος του, την κρίση πληρώνουν πάλι οι πιο αδικημένοι. Την ίδια στιγμή, ασύδοτο το τραπεζικό, εφοπλιστικό, βιομηχανικό κεφάλαιο συνεχίζει να θησαυρίζει.

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΝ ΤΗΝ ΚΡΙΣΗ
Για να υπάρχει ελπίδα να δούμε καλύτερες μέρες απαιτείται τώρα ένα μέτωπο αντίστασης και ανατροπής αυτής της πολιτικής του κεφαλαίου, της Ευρωπαϊκής Ένωσης, της κυβέρνησης και των άλλων αστικών κομμάτων.
Να μην περάσει το αντιλαϊκό Πρόγραμμα Σταθερότητας. Να πέσει στο κενό η πλύση εγκεφάλου των ΜΜΕ ότι τα μέτρα είναι αναγκαία και χρειάζεται «εθνική συναίνεση». Να διεκδικήσουμε όσα μας ανήκουν από τον πλούτο που παράγουμε με παρατεταμένους αγώνες στα χέρια των ίδιων των εργαζόμενων. Για :

o Αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις ώστε να έχουμε όλοι αξιοπρεπή διαβίωση.
o Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους σε ιδιωτικό και δημόσιο τομέα. Να απαγορευτούν οι απολύσεις. Λιγότερες ώρες δουλειά – δουλειά για όλους, αύξηση των θέσεων εργασίας.
o Δημόσιο ασφαλιστικό σύστημα αλληλεγγύης και όχι ανταποδοτικό, με ίδια δικαιώματα για όλους. Μείωση των ορίων ηλικίας. Να πληρώσουν το κόστος οι τράπεζες και οι εργοδότες που έκλεψαν τα ταμεία.
o Όχι στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας. Δημόσιες υποδομές σε μεταφορές, ενέργεια, τηλεπικοινωνίες, ορυκτό πλούτο.
o Όχι στις έμμεσες και άμεσες ιδιωτικοποιήσεις, όχι στις συμπράξεις δημοσίου-ιδιωτικού τομέα, στην ανταποδοτική λειτουργία των δήμων και στην ύπαρξη δημοτικών επιχειρήσεων. Πέρασμα Ν.Π. και υπαλλήλων τους στο δήμο.
o Κατάργηση του ΦΠΑ στα τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης. Μείωση των δημοτικών τελών.
o Παραγραφή όλων των στεγαστικών δανείων πρώτης κατοικίας και όλων των χρεών των φτωχών.
o Ενίσχυση και όχι περικοπές στις δημόσιες δαπάνες για παιδεία, υγεία, ασφάλιση, πρόνοια, υποδομές, ώστε να καλύπτονται δωρεάν και ποιοτικά οι κοινωνικές ανάγκες. Ο δημόσιος τομέας να είναι στην υπηρεσία του λαού και όχι στην υπηρεσία του κεφαλαίου.
o Προστασία του περιβάλλοντος και των ελεύθερων χώρων. Απόκρουση της καταστροφής της φύσης στο όνομα της ανάπτυξης και των επενδύσεων.
o Παύση πληρωμών του δημοσίου χρέους προς το διεθνές τοκογλυφικό τραπεζικό σύστημα.
o Δραστική μείωση των εξοπλισμών και επιστροφή των εκστρατευτικών σωμάτων.
o Φορολόγηση του κεφαλαίου, της εκκλησιαστικής περιουσίας, κατάργηση των φοροαπαλλαγών του κεφαλαίου, κατάργηση των επιδοτήσεων του. Πάταξη της ασυδοσίας του.
o Να επιστραφούν τα 28 δισ. € από τις τράπεζες. Να περιέλθουν όλες στο δημόσιο, χωρίς αποζημίωση και να υπάρχει εργατικός και κοινωνικός έλεγχος στη λειτουργία τους.

Κόντρα στο σύστημα της εκμετάλλευσης, του κέρδους και των αγορών, που γεννά κρίσεις, αδικίες, φτώχεια, πολέμους να αναζητήσουμε την κοινωνία της κατάργησης της εκμετάλλευσης, της ισότητας, της ανάπτυξης όλων των δημιουργικών πλευρών της ανθρώπινης προσωπικότητας, της κοινωνικής απελευθέρωσης.
ΜΑΡΤΗΣ 2010