19/12/08

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΛΕΞΗ ΓΡΗΓΟΡΟΠΟΥΛΟΥ


ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
Νεαπόλεως 25, e-mail : arpa_vyrona@yahoo.gr, ιστοσελίδα: aristeriparemvasivyrona.blogspot.com


ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΟΡΓΗ ΠΑΛΗ ΜΑΖΙΚΗ – ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ
Το Σάββατο στο κέντρο της Αθήνας ένας 15χρονος μαθητής εκτελέστηκε από σφαίρα αστυνομικού. Ήταν μια ακόμα ακραία εκδήλωση της κυβερνητικής καταστολής και ποινικοποίησης των κοινωνικών αγώνων.
Υπάρχουν και άλλα θύματα της αστυνομικής βίας, το τελευταίο διάστημα: Το Νοέμβρη ο νεκρός μετανάστης από τα γκλοπ των ΜΑΤ, που περίμενε στη ουρά για να καταθέσει τα χαρτιά του, το Μάη, η μάνα στη Λευκίμη, που έχασε τη ζωή της όταν επιτέθηκαν τα ΜΑΤ στους διαδηλωτές, που δεν ήθελαν ΧΥΤΑ στην περιοχή τους. Οι τραυματισμένοι από τα ΜΑΤ απεργοί, οι ψεκασμένοι με χημικά φοιτητές στις διαδηλώσεις τους, οι χτυπημένοι από γκλοπ συνταξιούχοι. Ακόμα και περαστικοί συναντούν τη βία, όπως ο Κύπριος φοιτητής στη Θεσ/κη.
Ξέρουμε ακόμα τις παρακολουθήσεις, τις διώξεις, την ποινικοποίηση αγώνων. Οι απεργίες πάνε στα δικαστήρια για να κριθούν παράνομες. Σε ανθρώπους αποδίδονται αβάσιμες κατηγορίες, όπως στο φοιτητή με τα πράσινα παπούτσια, που έμεινε μήνες προφυλακισμένος. Οι όποιες κινητοποιήσεις παρακολουθούνται, ακόμα και για τις κεραίες στο Βύρωνα, που υπήρξαν και κλήσεις στην ασφάλεια και συλλήψεις. Πρόεδροι συλλόγων γονέων και διευθυντές, και από το Βύρωνα, καλούνται στην ασφάλεια για να τους αποδοθούν ευθύνες για τις κινητοποιήσεις στα σχολεία και να δώσουν ονόματα μαθητών. Στόχος η τρομοκράτηση όλων.
Άρα, η δολοφονία του παιδιού δεν είναι μια μεμονωμένη ενέργεια.
Είναι η άλλη πλευρά μιας αυταρχικής κυβερνητικής πολιτικής που θέλει να μας πειθαρχήσει και να αποδεχτούμε την οικονομική βία σήμερα και στο μέλλον. Που χθες ήθελε για τα κέρδη να κάνουμε θυσίες και τώρα με την κρίση θέλει να πληρώσουμε πάλι για να μη μειωθούν τα κέρδη. Με την ελαστική και την ανασφάλιστη εργασία των stage, με τους μισθούς πείνας, την αδυναμία των ταμείων σύνταξης να δίνουν συντάξεις (αφού έφαγαν τα λεφτά στα δομημένα), με την περικοπή των δαπανών για παιδεία, υγεία, με την ακρίβεια στα δημόσια αγαθά και τα είδη πρώτης ανάγκης.
Ενώ, από την άλλη για τους τραπεζίτες, βιομήχανους, μεγαλέμπορους, εφοπλιστές η κυβέρνηση έχει 28 δισ. €, μπορεί να μειώνει τη φορολογία τους από το 35% στο 25% και 20%, μπορεί να χαρίζει τη δημόσια περιουσία, να τους δίνει δικαίωμα να κατακρεουργούν τη φύση για τα μεγάλα έργα τους (φαγοπότια), να μεθοδεύει τα Βατοπέδια.

ΘΥΜΑΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ


15χρονοι-ες μαθητές-τριες του εξεταστικοκεντρικού σχολείου της απόρριψης.
20χρονοι άνεργοι-ες των αδιέξοδων και της ανασφάλειας
25χρονοι-ες πτυχιούχοι - επενοικιαζόμενοι
30χρονοι-ες των 400 €
35χρονοι-ες συμβασιούχοι-ες ή μισοαπασχολούμενοι-ες.
40χρονοι-ες χωρίς ελεύθερο χρόνο
45χρονοι-ες των εργατικών ατυχημάτων στα εργοστάσια γκέτο
50χρονοι-ες απολυμένοι εργάτες
55χρονοι-ες όμηροι των τραπεζών για ένα στεγαστικό δάνειο
60χρονοι-ες χωρίς σύνταξη
70χρονοι-ες χωρίς περίθαλψη και υγεία.

ΚΕΡΔΙΣΜΕΝΟΙ ΜΟΝΟ ΤΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΚΑΙ ΤΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ
Γι΄ αυτό θέλουν να θωρακίσουν το σύστημα με τους νέους τρομονόμους και την κατευθυνόμενη δημοσιογραφία. Με ενίσχυση των μηχανισμών καταστολής και την ενίσχυση του φόβου και των συντηρητικών αντανακλαστικών. Θέλουν να διατηρήσουν την εξουσία τους και το σύστημα. Δεν διστάζουν για αυτό να χρησιμοποιήσουν κάθε μέσο. Θέλουν και αξιοποιούν ακόμα και τις πράξεις τυφλής βίας για να εκτονώσουν την λαϊκή οργή και να εμφανιστούν ως αποκαταστάτες της τάξης και της ηρεμίας. Φοβούνται την οργάνωση και τους αγώνες των εργαζόμενων και της νεολαίας, τα αιτήματά τους για καλύτερη ζωή, για παιδεία, υγεία, ασφάλιση, κοινωνικά δικαιώματα για όλους. Φοβούνται τα συνθήματά τους για να πέσει η κυβέρνηση των δολοφόνων.
Εμείς λέμε όχι στη νέα τάξη της σιωπής, της συναίνεσης, της αποχής απ’ τους αγώνες, της εσωτερίκευσης του φόβου και της απελπισίας, της ατομικής λύσης και των πρόσκαιρων εκτονώσεων.

 Να οργανωθούμε σε συλλογικότητες, σωματεία, φορείς, επιτροπές.
 Να συζητήσουμε για την οργάνωση και τους στόχους των αγώνων μας.
 Να αποκρούσουμε τη νέα αντεργατική, αντιλαϊκή επίθεση και την κυβερνητική βία.
 Να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας.
 Να βγούμε στους δρόμους με συγκεντρώσεις – διαδηλώσεις – συντονισμό των συλλογικοτήτων στους εργατικούς χώρους, στην παιδεία, στις γειτονιές.
 Να κτίσουμε ένα ισχυρό κίνημα που θα φέρει στο προσκήνιο τις δικές μας ανάγκες, κίνημα ικανό να ανατρέπει κάθε αντεργατική πολιτική και κάθε κυβερνητικό εκφραστή της.


Καλούμε κάθε εργαζόμενο και νέο να συμμετέχει μαζικά
ΣΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ, στις 10.00 π.μ.