28/1/08

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ

ΓΙΑ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ «ΤΟΠΙΚΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ»

Συγκροτήσαμε την Αριστερή Παρέμβαση για να εκφραστεί και να πάρει δύναμη η δράση των κατοίκων για μια ανθρώπινη ζωή σε μια ανθρώπινη πόλη ενάντια στους δήμους φορομπήχτες, στη συντηρητική πολιτική κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, στα συμφέροντα που λυμαίνονται τη δουλειά μας, τη ζωή μας, το δημόσιο χώρο, το περιβάλλον.
Πιστεύουμε ότι μόνο με αγωνιστική δράση κόντρα στα μεγάλα συμφέροντα και στις πολιτικές διαχείρισης του καπιταλισμού μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τα σημερινά προβλήματα. Να συμβάλλουμε να γίνουν πράξη τα όνειρά μας για μια άλλη κοινωνία.
Τα τοπικά προβλήματα είναι μέρος των γενικότερων κοινωνικών, πολιτικών συνθηκών, που βιώνουμε άνθρωποι και φύση. Έχουν αιτίες στις πολιτικές που δίνουν προτεραιότητα στο κέρδος, στους νόμους της εκμετάλλευσης και στις αξίες της αγοράς. Έχουν τους ίδιους υπεύθυνους, κράτος, κόμματα εξουσίας, κεφάλαιο.
Αντιπαλεύουμε μαζί με τους κατοίκους τη συντηρητική πολιτική της δημοτικής Αρχής του κ. Χαρδαλιά. Οι επικοινωνιακές μάσκες πέφτουν και αποκαλύπτεται όλο και πιο καθαρά ότι ακολουθεί νεοφιλελεύθερη πολιτική που μετατρέπει το δήμο σε επιχείρηση και τους δημότες σε πελάτες, «παίρνει από τους κατοίκους, δίνει στα ιδιωτικά συμφέροντα», παραχωρεί δημόσιους χώρους σε κατασκευαστικές εταιρείες, ακολουθεί αντιδημοκρατική λειτουργία στα διοίκηση του Δήμου, φορομπηξία των κατοίκων, κ.α..
Σταύρος Τζιορτζιώτης

Επικεφαλής της Αριστερής Παρέμβασης
Πολιτών Βύρωνα, δημοτικός σύμβουλος