16/5/12

ΨΗΦΙΣΜΑ ΓΙΑ ΔΙΩΞΗ ΚΑΛΛΙΘΕΑΤΗ

ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ
 

Συμπαραστεκόμαστε στον Νίκο Κατσίφη, συνδικαλιστή του συνδικάτου οικοδόμων Καλλιθέας, που συμμετείχε στη συγκέντρωση που έγινε στις 12/5 στην πλατεία Κύπρου στην Καλλιθέα και την επόμενη μέρα συνελήφθη και εναντίον του ασκήθηκε δίωξη.  Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε από  φορείς και  πολλούς κατοίκους ως έκφραση διαμαρτυρίας για τις σχεδόν καθημερινές επιθέσεις φασιστικών συμμοριών την τελευταία βδομάδα στην Καλλιθέα ενάντια σε μετανάστες. Επιθέσεις με αποτέλεσμα σοβαρούς τραυματισμούς τους, που περιλάμβαναν ακόμα και τοποθέτηση αυτοσχέδιων βομβιστικών μηχανισμών έξω από σπίτια που μένουν μετανάστες και προσπάθειες πυρπόλησης τους. Επιθέσεις που καλύπτονται και συνδέονται με αστυνομικούς της περιοχής με χαρακτηριστικό τις απειλές που δέχτηκαν 3 μετανάστες από αστυνομικούς του Α.Τ. Καλλιθέας, λίγο πριν χτυπηθούν το βράδυ της Τρίτης 08.05.11 στην πλ. Κύπρου, από φασιστική συμμορία.

 

Η δίωξη γίνεται με τις κατηγορίες: της απόσπασης κρατουμένου από αστυνομικούς, εξύβριση αστυνομικού, διατάραξη κοινής ειρήνης και αντίστασης κατά της αρχής.

Τα γεγονότα όμως είναι διαφορετικά: Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης στην πλατεία Κύπρου, νεαροί  με μηχανάκια πλησιάζουν, βρίζουν και φτύνουν κατ’ εξακολούθηση τους μετανάστες.  Η συγκέντρωση είναι περικυκλωμένη από διμοιρίες ΜΑΤ που δεν κάνουν τίποτα για να εμποδίσουν τις προκλήσεις. Κάποια στιγμή, ορισμένοι μετανάστες και ντόπιοι προσπαθούν να περιφρουρήσουν τη συγκέντρωση από τους νεαρούς με τα μηχανάκια. Τότε από ένα περιπολικό, κατεβαίνουν δύο αστυνομικοί, κυνηγούν έναν τυχαίο αιγύπτιο μετανάστη από το σωρό, τον στριμώχνουν στην είσοδο μιας πολυκατοικίας και τον συλλαμβάνουν. Πολύς κόσμος, ανάμεσα στους οποίους κι ο Νίκος, απαιτεί από τους αστυνομικούς την απελευθέρωση του μετανάστη. Μετά από λίγα λεπτά οι αστυνομικοί αφήνουν το μετανάστη ελεύθερο κι εξηγούν ότι τον έπιασαν για την προστασία του. Όλος ο κόσμος ξαναγυρνάει στη συγκέντρωση, που συνεχίζεται κανονικά κι ακολουθεί πορεία προς την πλατεία Ν. Σμύρνης, πάλι ζωσμένη από διμοιρίες ΜΑΤ. Ενώ, μετά το τέλος της πορείας επεδίωξαν να απομονώσουν και να συλλάβουν όλους τους μετανάστες, που πήραν μέρος στην κινητοποίηση, γεγονός που αποτράπηκε από την παρουσία των ελλήνων αγωνιστών και αντιρατσιστικών φορέων, αλλά και από την υποδειγματική στάση, ωριμότητα και ψυχραιμία των ίδιων των μεταναστών.

Η σύλληψη του Ν. Κατσίφη έγινε το μεσημέρι της επόμενης μέρας έξω από το σπίτι του,  από αστυνομικούς με πολιτικά. Συνιστά  αυταρχική και ρεβανσιστική απάντηση κύκλων της αστυνομίας που αμφισβητούν ακόμη και το δικαίωμα συμμετοχής σε μια αντιφασιστική διαδήλωση ή το δικαίωμα διαμαρτυρίας για μια άδικη σύλληψη. Εντάσσεται στη συνολική της πρακτική και μαρτυρά ότι όχι μόνο δεν εμποδίζει την εγκληματική δράση των φασιστικών συμμοριών, αλλά ότι τους καλύπτει και τους βοηθά προσπαθώντας να τρομοκρατήσει όσους αντιστέκονται στα ρατσιστικά πογκρόμ και τις εγκληματικές επιθέσεις.

 

Η σύλληψη του Νίκου Κατσίφη,  είναι ένα ξεκάθαρο μήνυμα τρομοκρατίας και αυταρχισμού απέναντι στο αντιφασιστικό και αντιρατσιστικό κίνημα. Δεν θα τους περάσει!

Ο αγωνιστής Νίκος Κατσίφης έχει την αμέριστη συμπαράσταση μας.

 

Απαιτούμε την ανάκληση των κατηγοριών και την παύση κάθε δίωξης του Νίκου Κατσίφη.

 

16/5/2012                                                             ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΥΡΩΝΑ